Θέλετε να παντρευτείτε και να την βγάλετε στο… τσάμπα;

Από εδώ και στο εξής η επιθυμία σας μπορεί να γίνει εφικτή. Αρκεί να παντρευτείτε στην Πάτρα και ειδικότερο στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, κάνοντας εκεί έναν πολιτικό γάμο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα συζητηθεί η κατάργηση του τέλους που πληρώνουν οι νεόνυμφοι για τον πολιτικό τους γάμο.

Η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί την τροποποίηση της απόφασης του 2008, καταργώντας το τέλος γάμου, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων σε νεόνυμφα ζευγάρια που θέλουν να διοργανώσουν την γαμήλια δεξίωσή τους.

Το γεγονός ενδέχεται να ενθουσιάσει τους νεόνυμφους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενός γάμου, όμως από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει αντιδράσεις στους κύκλους της τοπικής εκκλησίας.

Κι αυτό γιατί με μια τέτοια απόφαση προωθείται ουσιαστικά από τον δήμο η τέλεση πολιτικών γάμων, στους οποίους η εκκλησία είναι εντελώς αντίθετη και δεν τους αποδέχεται.

Οι αντιδράσεις της εκκλησίας πάντως δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την θεολογική πτυχή του ζητήματος, αλλά και με το οικονομικό. Βλέπετε, ο δωρεάν πολιτικός γάμος αναμένεται να κόψει πολλά έσοδα από τις τοπικές ενορίες που συνήθως, έμμεσα ή άμεσα ζητούν χρήματα από τους νεόνυμφους ή τους συγγενείς τους για την τέλεση των θρησκευτικών.