Με ομόφωνη απόφαση αλλά και την απουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, η χορήγηση λειτουργίας των καντινών που βρίσκονται στις παραλίες του δήμου.

Η χθεσινή συνεδρίαση είχε τη μορφή του κατεπείγοντος με σκοπό να συζητηθούν τρία βασικά θέματα που χρήζουν άμεσης έγκρισης από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου και τα οποία αφορούσαν τις καντίνες και την έγκριση των αδειών λειτουργίας τους, τη λήψη απόφασης για υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη «Προστασία εδαφικών συστημάτων και διαχείρισης στερεών αποβλήτων» καθώς και τη λήψη απόφασης πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπείγουσων αναγκών των παιδικών σταθμών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες. Ωστόσο το δεύτερο και τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναβλήθηκαν λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από το χώρο του δημοτικού συμβουλίου.

Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος», Γαβρίλης Λιατσής, σχολίασε την αρνητική εικόνα του Πύργου από τη χρήση διαφημιστικών πανό που όπως είπε έχουν γεμίσει σε κάθε σημείο της πόλης ενώ τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τον δήμο ώστε να σταματήσει η τοποθέτηση των πανό οπουδήποτε μέσα στην πόλη. Στο ίδιο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, Γιάννης Καλόφωνος, που στάθηκε περισσότερο στην παράνομη αφισοκόλληση που γίνεται σε διάφορα σημεία της περιοχής του Αγίου Ιωάννη και όχι μόνο.

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Πύργου και τις βλάβες στους αγωγούς, μίλησε, σύμφωνα με το patrisnews, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, που ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιάννη Βαρελά, με τον τελευταίο να απαντά πως τα συνεργεία που διαθέτει η επιχείρηση σε καθημερινή βάση αποκαθιστούν τις ζημιές του δικτύου ενώ ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος, στην παρέμβασή του εξήγησε πως λόγω της υψηλής πίεσης του νερού που έρχεται από τον Ερύμανθο και επειδή το δίκτυο του Πύργου είναι παλιό δημιουργούνται διάφορες ζημιές.