Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας υποστηρίζει: "Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη 24ωρη προειδοποιητική απεργία, των εργαζομένων στα μαγειρεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 (από 07:30πμ 23/3/2018 έως 07:30πμ 24/3/2018), λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Αυτή η κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων που επιλέγουν να καλύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους μέσω εργολαβιών και όχι μέσω μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έχει φέρει τους συνάδελφους αντιμέτωπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων:

  • Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
  • Τήρηση της σύμβασης που προβλέπει τη χορήγηση ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) -στολών και υποδημάτων- που απαιτούνται για την εργασία τους στα
    μαγειρεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους".