«Θερίζει» η ηρωίνη στην Πάτρα και δεν είναι λίγες οι φορές που συμπολίτες μας έχουν γίνει μάρτυρες σκηνικών συναλλαγής της λευκής σκόνης ανάμεσα σε τοξικομανείς.

Μια εικόνα που εκτυλίσσεται λίγο έως πολύ σε καθημερινή βάση: Νεαροί ή και μεγαλύτεροι γυρνούν στους δρόμους σαν τα «ζόμπι», έχοντας ήδη εξασφαλίσει την δόση τους ή αναζητούν τρόπους για να την βρουν.

Άλλοι από αυτούς σε κακή κατάσταση, ζητιανεύουν χρήματα από τους περαστικούς, ενώ τα μεταξύ τους επεισόδια είναι συχνά αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι η δόση τους.

Τα στέκια τους στην Πάτρα είναι γνωστά. Το ραντεβού δίνεται συνήθως στην πλατεία Όλγας, όμως όχι μόνο εκεί. Έτσι και αλλιώς για να πετύχουν τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να πάρουν την λευκή σκόνη, είναι ικανοί να γυρίσουν όλη την πόλη.

Πάντως, το ορμητήριο τους, εκεί που γνωρίζουν ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν, είναι ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο και ειδικότερα ορισμένες παράγκες του.

Σύμφωνα με αρκετούς που γνωρίζουν καλά το θέμα των ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες υπάρχει αυξημένη διακίνηση «λευκής σκόνης» στην Πάτρα, ενώ έχει μεγαλώσει και ο αριθμός των νεαρών που μπλέκονται στα δίχτυα των ουσιών και ειδικότερα στον εφιάλτη της ηρωίνης.

Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα ναρκωτικά έχουν εισχωρήσει σε ορισμένα λύκεια της Πάτρας, κάτι που συζητιέται στους μαθητικούς κύκλους της πόλης, ενώ υπάρχουν σχολεία που στα προαύλια τους το να βρει κανείς μια ένεση πεταμένη δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο πλέον.