Γεμάτο είναι το καλεντάρι της Δέσποινας Μουρτά για το φετινό καλοκαίρι, με την Πατρινή πρωταθλήτρια στίβου της Ολυμπιάδας Πατρών να κορυφώνει την προετοιμασία της για τις διοργανώσεις που έχει μπροστά της.

Στόχος της είναι να καταφέρει να πετύχει έναν από τους τέσσερις καλύτερους χρόνους στα 400 μέτρα που είναι και το βασικό της αγώνισμα, προκειμένου να κερδίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών, στελεχώνοντας την ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ400.

Από εκεί και πέρα θα περιμένει την απόφαση του ΣΕΓΑΣ για τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι, για το ποιοι αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν στην όλη διοργάνωση.

Είναι αρκετά πιθανό εφόσον όλα πάνε καλά η Δέσποινα Μουρτά να είναι μία από τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Πάντως, σε πανελλήνιο επίπεδο προετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που θα γίνει το καλοκαίρι στην Πάτρα, αλλά και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων.


Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας θα προσπαθήσει στις διοργανώσεις αυτές να διεκδικήσει μετάλλιο και να ανέβει, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, στο βάθρο.

Πρώτη διοργάνωση όμως για την Δέσποινα Μουρτά θα είναι το διασυλλογικό πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη Απριλίου και στη συνέχεια υπάρχουν οι αγώνες γκραν πρι.

«Όσο πλησιάζει ο καιρός θα αποφασίσουμε ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκομαι σε ποιους αγώνες θα συμμετέχω» τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr

«Το θετικό είναι ότι η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά και σε κάποιες μέρες από τώρα ετοιμάζομαι για Κύπρο για προπονήσεις εκεί. Έχω αρκετά σχέδια για φέτος όμως πάνω απ' όλα θέλω να είμαι υγιής. Αν είμαι καλά σε αυτόν τον τομέα, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».