Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, καθώς η αφρικάνικη σκόνη έχει τυλίξει την πόλη, με υψηλές συγκεντρώσεις ακόμα και σε χαμηλά στρώματα.

Ο καιρός αυτός, που μοιάζει σαν να πάει να βρέξει, χωρίς όμως να βρέχει ποτέ, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί για την εποχή, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και η μέρα από το πρωί στην Πάτρα είναι αρρωστημένη.

Η σκόνη από την Αφρική έχει περιορίσει την ορατότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι στα Ψηλαλώνια και στην Τριών Ναυάρχων με δυσκολία φαινόταν το πρωί το βουνό του Παναχαϊκού, ενώ τα πυκνά σύννεφα στο Ρίο είχαν «εξαφανίσει» το Αντίρριο.

Η σκόνη αυτή είναι αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης και πάνω σε αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Ρωμανό, λίγο έξω από την Πάτρα, κατεγράφησαν ρίπες των 10 μποφόρ.


Σύμφωνα με τον Νικόλα Σερέτη το βράδυ της Πέμπτης θα πέσουν λασποβροχές σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Το σκηνικό όμως θα μεταβληθεί καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα μας επισκεφθεί από τα δυτικά-βορειοδυτικά στρέφοντας τους ανέμους σε πιο δυτικούς, απομακρύνοντας αύριο την σκόνη σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας μας.

Παράλληλα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών βροχών και σποραδικών καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της δυτικής και βόρειας χώρας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας. Χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές».