O Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε δήλωση του αναφέρει:

«Είχαμε χτυπήσει συναγερμό και με ερώτηση μας στην Βουλή είχαμε επισημάνει τους ορατούς κινδύνους, ακόμη και απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής! Δυστυχώς αλλά για μία ακόμη φορά το Κράτος υποτίμησε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και προτροπές μας. Έπρεπε λοιπόν «κάποιος να πεθάνει» για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, χύνοντας μάλιστα και κροκοδείλια δάκρυα… Και τι τραγική ειρωνεία…

Λίγο πριν τον άδικο θάνατο του 24χρονου στην προσπάθεια επιβίβασης για το πολυπόθητο ταξίδι προς την Ευρώπη των ονείρων, οι αρχές… συσκέπτονταν…». Αυτά μεταξύ άλλων είπε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: «Με πόνο ψυχής υπενθυμίζω ότι είχα προειδοποιήσει στις 6 Μαρτίου με καυστικό λόγο και με μία φράση κλισέ : «Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα θρηνήσουμε θύματα».

Έλεγε δε, τότε ότι με τα κλισέ οι ανευθυνουπεύθυνοι βγάζουν φλύκταινες. Μέχρι που έρχεται η ώρα της μετατροπής τους σε οδυνηρή πραγματικότητα και τότε ξεχειλίζει η οργή ενώ οι αρμόδιοι, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, σπεύδουν να… μπαλώσουν μια τραγωδία. Λίγες μέρες αργότερα πήρα ξύλινη απάντηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουπλή, που έλεγε ότι από τις λιμενικές Αρχές Πάτρας γίνονται καθημερινές συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι αποπειρώνται να ταξιδέψουν προς τους λιμένες της Ιταλίας είτε με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είτε παρεισφρέοντας άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβιάζοντας φορτηγά οχήματα.

Και κατέληγε: «σε περίπτωση που εξακολουθούν να υφίστανται έντονες υπηρεσιακές ανάγκες, θα καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια στελέχωσης, κατά τη διενέργεια των τακτικών μεταθέσεων τρέχοντος έτους, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δύναμη του Σώματος και λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία».

Και έκλεινε η απάντηση Κουρουμπλή με καρφί στον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ Κοντοέ ως εξής:

«Σε ό,τι αφορά στην έναρξη και ολοκλήρωση των έργων ενίσχυσης της περίφραξης του χώρου ISPS του λιμένα Πάτρας και της εγκατάστασης καμερών ασφαλείας και σύγχρονων μηχανημάτων ελέγχου (μαγνηιικές πύλες), επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος φορέας είναι ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών Α.Ε., ο οποίος διαθέτει εγκεκριμένες μελέτες Αξιολόγησης και Σχεδίου Ασφαλείας, τόσο για τις λιμενικές εγκαταστάσεις του όσο και για τον λιμένα».

Και φυσικά για να μην ξεχάσουμε ότι είναι… προοδευτικός έβαλε τον εξής επίλογο: «Επισημαίνεται δε ότι ο όρος «λαθρομετανάστες» προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν γίνεται δεκτός». Φυσικά, ένας τέτοιος όρος δεν έχει καμία αξία, όταν αυτοί οι δυστυχείς συνάνθρωποί μας ζουν στα ετοιμόρροπα παλιά βιομηχανοστάσια σε άθλιες συνθήκες και έχουμε και νεκρούς…

Υπενθιμίζουμε, στη συνέχεια με ποια επιχειρήματα αιτιολογούσα τις ερωτήσεις μου προς τον κ. Κουρουπλή: Δεν θέλουμε για ακόμα μια φορά ο λόγος μας να απεδειχθεί …προφητικός! Δεν θέλουμε να γινόμαστε μάντεις κακών ειδήσεων, αλλά με τόση απροθυμία που δείχνει η Πολιτεία να βάλει μια τάξη στη λιμενική ζώνη της Πάτρας – και δη στο νέο λιμάνι- πολύ φοβόμαστε ότι θα δικαιωθούμε και πάλι πικρά, όπως συνέβη με το περιεχόμενο της ερώτησης με Α.Π. 4128.

Ως Βουλευτής Αχαΐας, αλλά και ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, δέχομαι πολλές καταγγελίες από αγανακτισμένους οδηγούς νταλικών και ναυτικούς πράκτορες, που υπογραμμίζουν με φόβο αλλά και οργή ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και επιβάλλεται να ληφθούν δρακόντεια μέτρα, για να μην περνάει ούτε «κουνούπι» εντός της ευαίσθητης ζώνης απόπλου και κατάπλου των πλοίων.

Δυστυχώς, αλλά εξακολουθεί να είναι θέμα χρόνου πότε θα χαθεί και άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στις πολεμικές συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι…».