Το χταπόδι είναι ένας ψαρομεζές, τον οποίο έχουμε συνδυάσει τόσο με τα ελληνικά καλοκαίρια, όσο και με την νηστεία της σαρακοστής.

Γίνεται με διάφορους τρόπους και η νοστιμιά του είναι μοναδική. Το ψητό χταπόδι μάλιστα έχει τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε τραβάει από τη μύτη (παραδέξου το, έχει συμβεί και σε σένα).

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια το απολαμβάνουμε μαλακό και ζουμερό, στη δική μας κουζίνα, βγαίνει σκληρό και μαστιχωτό. Και αναρωτηθήκαμε...

Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα χταπόδι μαλακό και ζουμερό;

Υπάρχουν δύο τρόποι, όπως αναφέρει το bovary: Σύμφωνα με τον πρώτο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνική των ψαράδων. Να το πετάξετε στα βράχια, να το χτυπήσετε να το τρίψετε κυκλικά, αμέσως μόλις βγει από το νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να μαλακώσουν οι ιστοί του.

Και υπάρχει και ένας δεύτερος, πολύ πιο απλός, αλλά λίγο χρονοβόρος τρόπος. Να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε.

Στην περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.