Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του «Goût de France - Good France», που εορτάζει την γαλλική γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, αλλά και του Τελικού Γύρου του Διαγωνισμού για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν», ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy προσκάλεσε την Δευτέρα 19 Μαρτίου, στην Πρεσβευτική κατοικία, τους Γάλλους πολίτες, αλλά και τους φίλους της Γαλλίας, που ζουν στην Αθήνα, σε μία δεξίωση περιβεβλημένη με την λαμπρότητα, που θα άρμοζε στα δύο σημαντικά αυτά γεγονότα.

Κατά την διάρκεια της δεξίωσης οι πολυπληθείς προσκεκλημένοι του Εξοχώτατου Πρέσβη είχαν την ευκαιρία όχι μόνον να δοκιμάσουν τα 4 μακαρόν-φιναλίστ αυτής της διοργάνωσης, που υλοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά από την Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του «Goût de France», αλλά είχαν επίσης την δυνατότητα να ψηφίσουν το μακαρόν της επιλογής τους, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη του τελικού νικητή. Παράλληλα, όλοι είχαν την "νόστιμη" ευκαιρία να γνωρίσoυν από κοντά το ταλέντο των ελληνικών εστιατορίων, που συμμετέχουν φέτος στο «Goût de France - Good France» και τα οποία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, όπως θα ακούσετε και δια στόματος του ίδιου του Πρέσβη, στο video που ακολουθεί, με τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της εορταστικής αυτής βραδιάς.

Τελειώνοντας, να πούμε ότι οι 4 φιναλίστ προήλθαν από έναν αριθμό 50 συνολικά υποψηφίων, εκ των οποίων 25 από την Αθήνα και 25 από την Θεσσαλονίκη, τις πόλεις δηλαδή όπου διεξήχθει το πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα του Πρώτου Γύρου του Διαγωνισμού. Η Σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής του Τελικού ήταν η εξής:

Πρόεδρος της επιτροπής: Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και εμπνευστής του διαγωνισμού

Επίτιμος Πρόεδρος: Φίλιππος Χρονόπουλος, Σεφ στο εστιατόριο Palais Royal, στο Παρίσι

Μέλη:

- Γιώργος Αυγέρος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sani Resort, Χαλκιδική
- Jean-Louis Capsalas, Σεφ στο Δειπνοσοφιστήριον Catering, Αθήνα
- Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Σεφ στο εστιατόριο Mazi, στο Λονδίνο και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis, Αθήνα
- Πόπη Χρυσανθίδου, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros
- Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλάστης - Chocolatier Consulting
- Ανδρέας Λαγός, Nomad Σεφ, Ελλάδα
- Αριστοτέλης Μέγκουλας, Σεφ στο Pomo d’Oro, Κέρκυρα
- Ντίνα Νικολάου, Σεφ στο Evi Evane, ελληνικό εστιατόριο, Παρίσι
- Nικόλας Νικολακόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde, Αθήνα
- Δημήτρης Παμπόρης, Σεφ στο Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
- Στέλιος Παρλιάρος, Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy, Αθήνα
- Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος, Ιππότης Αγροτικής Αξίας, Αθήνα