Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αχαΐας για την απεργία των εργαζομένων στα μαγειρεία της Φοιτητικής Εστίας σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

"Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, των εργαζομένων στα μαγειρεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 (από 07:30πμ 23/3/2018 έως 07:30πμ 24/3/2018), λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τους μήνες Δεκέμβριο του 2017, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, να καλύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους μέσω εργολαβιών και όχι μέσω μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, είναι οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, αλλά και τους φοιτητές να στηρίξουν την απεργία των εργαζομένων στα μαγειρεία της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου την Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 από τις 7:30 πμ στο χώρο της Εστίας.

Διεκδικούμε

Αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών τους για τους μήνες Δεκέμβριο του 2017, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.
Τήρηση της σύμβασης που προβλέπει τη χορήγηση ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) -στολών και υποδημάτων- που απαιτούνται για την εργασία τους στα μαγειρεία.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους."