Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, την Τρίτη 20 Μαρτίου, σύσκεψη των παραγωγικών και επιστημονικών Φορέων για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη και την περιοχή:

  • Οδικοί άξονες και ολοκλήρωση σιδηροδρομικού δικτύου ως το νέο λιμάνι Πάτρας, τη ΒΙ.ΠΕ., Άραξο κ.λπ.
  • Φυσικό αέριο/Ενεργειακά Δίκτυα
  • Φράγμα Πείρου – Παραπείρου (διαχείριση & καθυστέρηση ολοκλήρωσης)
  • Παραλιακό μέτωπο Πόλης – ανάδειξη δραστηριοτήτων.
  • Λειτουργία πόλης (αντιδρομήσεις – πεζοδρομήσεις - κυκλοφοριακό)

Στη σύσκεψη έγινε μία πρώτη προσέγγιση των θεμάτων, ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι διεκδίκησης και υλοποίησης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Κοινός σκοπός των Φορέων είναι οι στοχευμένες  παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση, μιας και τα έργα αυτά θα αποτελέσουν αναπτυξιακή ανάταση για την περιοχή μας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους θεσμικούς Φορείς ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στη διεκδίκηση των παραπάνω θεμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Ο.Ε.Ε. κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής, ο Γενικός Δ/ντής του ΣΕΒ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Κοτσώνης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. κ. Παναγιώτης Σκέντζος, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π. & Ν/Δ Ελλάδας κ. Γιώργος Βαγενάς, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. & του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Αχαΐας κ. Πέτρος Μαντάς, ο Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Πατρών κ. Παναγιώτης Κοτσίρης και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Γιώργος Ρώρος.