Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα «Career Fair 2018», η οποία έλαβε χώρα στο «King George Hall». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής κ. Αθανάσιος Δήμας, συγχαίροντας του οργανωτές για την πρωτοβουλία. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, τίμησαν με την παρουσία τους το πάνελ της 1ης Θεματικής Ενότητας, άνθρωποι των παραγωγικών φορέων και της αγοράς εργασίας, μεταξύ των οποίων ο Γ. Στασινός (Πρόεδρος ΤΕΕ), ο Κ. Κόλλιας (Πρόεδρος ΟΕΕ), ο Σ. Μάμαλης (Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ), ο Αθ. Παπαθανάσης (Αντιπρόεδρος ΠΦΣ) και ο Β. Γκανάτσιος (μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ένωσης Ελλήνων Χημικών). Οι καίριές τοποθετήσεις τους έδωσαν έναυσμα για συζήτηση και ερωτήσεις από τους συνέδρους, με αποτέλεσμα να καταλάβουν οι παρευρισκόμενη την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της 2ης Θεματικής Ενότητας, το πάνελ πλαισίωσαν ο Κ. Καραμανλής (Βουλευτής Ν. Σερρών), ο Χ. Μπούρας (Αντιπρύτανης Οικονομικών Πανεπιστημίου Πατρών) και ο Δ. Σερπάνος (Καθηγητής ΗΜΤΥ), οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερη τροφή για σκέψη στους παρευρισκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες, δίνοντάς τους το έναυσμα να οραματιστούν το δικό τους αύριο.

Στην 3η θεματική ενότητα, παρουσιάσθηκε από τρεις νέους ανθρώπους, τους Αθ. Ζητουνίατη, Α. Πάντζιαρος και την Α. Νατσβλισβίλι, ένα, νέο μοντέλο σκέψης, μια νέα αναπτυξιακή νοοτροπία, το Growth mindset, συνεπαίρνοντας το ακροατήριο σε ένα νέο τρόπο σκέψης.

Τέλος με τη συμμετοχή διακεκριμένων συμβούλων σταδιοδρομίας της εταιρείας «Orientum», δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στους συμμετέχοντες σχετικά με την Επιλογή Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα, τα κριτήρια Επιλογής Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Ελλάδα ή Εξωτερικό), ποια είναι αυτή τη στιγμή τα Ελληνικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ποια είναι η ακριβής Διαδικασία αιτήσεων, που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι τις Προκηρύξεις, ποια Μεταπτυχιακά έχουν Δίδακτρα και ποιο το ύψος τους καθώς και ποια Μεταπτυχιακά Προγράμματα υπάρχουν ανά επιστημονικό αντικείμενο.