Στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα ‘’Ενέργεια: Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον;’’, το Σάββατο 17/03/2018 και ώρα 18.30.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Στόχο είχε να παρουσιάσει τη σχέση Ενέργειας-Κοινωνίας στο παρελθόν και στο παρόν, αλλά και να προβάλει σκέψεις και προβληματισμούς για την ολοένα αυξανόμενη χρήση της στο μέλλον.


Μετά τους χαιρετισμούς και αφού οι μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσίασαν το τραγούδι ‘’Ne touche pas à ma planète/ Μην αγγίζεις τον πλανήτη μου’’ του Dominique Dimey, το λόγο πήραν οι ομιλητές της εκδήλωσης: Κίμωνας Χρηστάνης, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας ΠΠ και Πρόεδρος ΙΓΜΕ «Οι πηγές πρωτογενούς ενέργειας της ανθρωπότητας», Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας ΠΠ «Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες - υπάρχουν στην Ελλάδα;», Χρήστος Κορδούλης, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας ΠΠ «Πέρα από τα ορυκτά καύσιμα» και η Μαργαρίτα Καραθανάση, Πρόεδρος ‘’Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη’’- CISD «Ενέργεια, χθες, σήμερα, αύριο: Κλιματική Αλλαγή, Αειφόρος Ανάπτυξη».

Με το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία από τον εξαιρετικό κιθαρίστα Χρήστο Τσαρούχη που έκλεισε την εκδήλωση με μουσικές συνθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και Γάλλων συνθετών. Τέλος, οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου στη μόνιμη και στην περιοδική έκθεση. Η εκδήλωση εκτυλίχθηκε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ενώ παρουσίασε λεπτομερώς στους παρευρισκόμενους τη χρήση της Ενέργειας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και το εγγύς μέλλον.