Τούρκος πολίτης φέρεται να έχει συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο, το οποίο έφυγε τρέχοντας από το τουρκικό τελωνείο και κατάφερε να βρεθεί μέχρι την ελληνική πλευρά.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν, σύμφωνα με το «www.thrakinea.gr», πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.  Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει συλληφθεί, αλλά βρίσκεται σε προστατευόμενη φύλαξη.

Όπως αναφέρει το «www.thrakinea.gr», είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε Κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή.