Διαδήλωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Μάνος Συμιανάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της όλης πρωτοβουλίας, η διαδήλωση θα γίνει στις 25 Μαρτίου μετά την παρέλαση της εθνικής επετείου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"Με θλίψη συνειδητοποιούμε ότι οι σειρήνες τις μικροπολιτικής μαγεύουν τον λαό μας με το θανατηφόρο τους τραγούδι. Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, ούτε δυο βδομάδες από την σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας από το τουρκικό καθεστώς εν μέσω συνεχών προκλήσεων και απειλών κατά της ακεραιότητας της χώρας και έχουμε ήδη ξαναπέσει στην εθνική μας σκοτοδίνη.

Το διαχρονικό πρωτάθλημα μας που είναι το μόνο πράγμα στο οποίο ιστορικά προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από τους προγόνους μας. Την διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό. Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί πάνε από καιρό σε δικαστήρια και τώρα ένας βαθύτερος διχασμός αναδεικνύεται με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Θα συμφωνήσουμε ό,τι η διαπλοκή πρέπει να διώκεται, θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει το ποδόσφαιρο και ίσως η δικαιοσύνη, αθλητική και μη, να εφαρμόσουν διαδικασίες κάθαρσης και αυτοκάθαρσης, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν μπορούμε όμως να αφιερώσουμε άλλο χρόνο στο τραγούδι των σειρήνων. Δύο στρατιωτικοί κρατούνται αιχμάλωτοι άδικα, οι τουρκικές προκλήσεις πληθαίνουν και δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι διχασμού το οποίο βολεύει ποιόν;

Τέσσερις-πέντε κομματικούς παράγοντες που έχουνε τα προβλήματα λυμένα. Θέλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στα αληθινά θέματα και να κάνουμε ότι ελάχιστο μπορούμε να κάνουμε, σχεδόν τίποτα, για να βοηθήσουμε, έστω και ψυχολογικά, έστω και απλώς με την παρουσία μας. Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε με μερικούς φίλους να κάνουμε μια παράσταση συμπαράστασης-διαμαρτυρίας στους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς.

Θα γίνει στο μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα στις 25 του Μαρτίου αμέσως μετά την παρέλαση μεταξύ 1 και 2 μ.μ. και καλούμε όλες και όλους να συμπαρασταθούν απλώς με την παρουσία τους ή εάν μπορούνε, με την εθνική μας σημαία, έστω για λίγα λεπτά.

Ας μην δώσουμε την προσοχή και την ομοψυχία μας στους κομματικούς παραγοντίσκους, είναι τα τελευταία πράγματα που μας απέμειναν και πρέπει να τα διοχετεύσουμε στα όποια θέματα έχουν πλέον κάποια σημασία.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας στα άλλα μέρη της Ελλάδας να πράξουν αντιστοίχως. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής για την "Διαδήλωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Πάτρα."