Δεν θα ξεκινήσουν εκ νέου, όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, από τα συνεργεία του Δήμου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που υπάρχουν μετά τις επαφές που είχαν τα μέλη της δημοτικής αρχής με τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόνο όταν σημάνει η έναρξη του έργου αναστήλωσης του Δημοτικού Θεάτρου, από το Πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης του ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού επιμένουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία εργασία στους κίονες του νεοκλασικού στολιδιού του Τσίλερ, με το σκεπτικό ότι αποτελεί ένα μνημείο για την Πάτρα και η παραμικρή επέμβαση μπορεί να αλλοιώσει τον κλασικό και διαχρονικό του χαρακτήρα.

Το θέμα βέβαια είναι ότι η έναρξη έργου αναστήλωσης που θα γίνει με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού, παραμένει άγνωστο μέχρι ώρας πότε θα ξεκινήσει. Το πιθανότερο είναι το έργο να γίνει μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι και σίγουρο.

Μέχρι τότε πάντως, τα συνεργεία του δήμου το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι να επιδιορθώνουν τις φθορές από τα βαψίματα, τα συνθήματα και τους υπόλοιπους βανδαλισμούς στους οποίους προχωρούν κατά καιρούς, διάφορες ομάδες νεαρών.

Θυμίζουμε ότι συνεργείο του δήμου είχε επιδιορθώσει τις φθορές και τις ζημιές που είχαν προκληθεί στους εξωτερικούς του χώρους από τους βανδαλισμούς και την εγκατάλειψη, ενώ επίσης είχε προλάβει να φτιάξει την στέγη που ήταν σχεδόν έτοιμη να καταρρεύσει από την υγρασία. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες εργασίες που ήταν να γίνουν.