Το καλοκαίρι πλησιάζει και στον δήμο της Πάτρας ξεκίνησαν από νωρίς τις διαδικασίες, ώστε οι καντίνες που υπάρχουν στους αιγιαλούς της επικράτειας του να ανοίξουν από τις αρχές του καλοκαιριού και όχι στη μέση του.

Όπως φάνηκε, άλλωστε, από την περσινή χρονιά η παραμικρή καθυστέρηση σε συνδυασμό με τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξουν οι καντίνες εγκαίρως και να χαθεί το μισό καλοκαίρι.

Έτσι, ήδη η δημοπρασία για εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού πραγματοποιήθηκε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη συνέχεια. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε δόθηκαν τρεις άδειες, οι δύο για τις καντίνες στην Πλαζ και η άλλη για την καντίνα στις Δάφνες, στα Μποζαίτικα.

Οι δύο καντίνες στην Πλαζ ενοικιάστηκαν με το ποσό των 6.100 ευρώ και η τρίτη στις Δάφνες με το ποσό των 4.100 ευρώ. Στις καντίνες αυτές η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλώστρων είναι δωρεάν.

Ο δήμος προχώρησε στην προκήρυξη και άλλων τριών καντινών, όμως δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον και η δημοπρασία κηρύχτηκε άγονη. Η πρώτη καντίνα που δεν εκμισθώθηκε ήταν κοντά στο Νότιο Πάρκο, η δεύτερη στο Λιμανάκι, στα Τσουκαλέικα και η τρίτη στην θέση Πλάτωμα στα Ροίτικα.