Η υγρασία από τις βροχές και το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επέμβαση, έχει αλλοιώσει και έχει φθείρει πολλά πεζοδρόμια στις συνοικίες της Πάτρας.

Ένα από αυτά είναι και το πεζοδρόμιο στην Παναχαϊκού, κάτω από τα Ψηλαλώνια, κοντά στην συμβολή της Ασημάκης Φωτήλα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι βροχές και η μεγάλη υγρασία που επικρατεί έτσι και αλλιώς στην Πάτρα, έχει φθείρει το εσωτερικό του πεζόδρομου με αποτέλεσμα, σε ορισμένα σημεία του να έχει υποχωρήσει.

Γεγονός που είναι επικίνδυνο τόσο για τους πεζούς που περνούν από το σημείο, όσο και για τις μονοκατοικίες ή τις πολυκατοικίες που υπάρχουν εκεί αφού υγρασία «μεταδίδεται» στα γύρω κτίρια. Δεν είναι φυσικά το μοναδικό πεζοδρόμο της Πάτρας που υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Αποτελεί όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν από τα συνεργεία του δήμου να επέμβουν και να επιδιορθώσουν την όλη κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες.