Ξηλώθηκε η επικίνδυνη ξύλινη γέφυρα που υπήρχε στις Ιτιές της Πάτρας και η οποία ήταν έτοιμη για κατάρρευση και δεν χρησιμοποιείτο.

Οι εργασίες έγιναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο προγράμματος παρεμβάσεων ασφαλτοστρώσεων και αναπλάσεων ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ που φτάνουν μέχρι και την Κάτω Αχαΐα.

Τα ξύλα της γέφυρας θα δοθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που τα έχουν ζητήσει για να τα αξιοποιήσουν όπως αυτοί νομίζουν, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει αντικατάσταση της γέφυρας από κάποια άλλη καινούρια, αφού πλέον στο σημείο υπάρχουν αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες και δεν είναι απαραίτητο μια νέα κατασκευή.

Το ξήλωμα της γέφυρας που έγινε το πρωί της Κυριακής, αποτελούσε επιθυμία των κατοίκων της περιοχής που είχαν επισημαίνει την επικινδυνότητά της.

«Η Γέφυρα έπεσε. Μία χρονίζουσα επιθυμία των κατοίκων έγινε πραγματικότητα. Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος των κατοίκων Ιτεών θέλει να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο!", έγραψε στο facebook o Ανδρέας Σπηλιόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου.