«Άρωμα» Πάτρας στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, στην Αθήνα. Και όχι τόσο με επώνυμα ονόματα πολιτικών ή εμπείρων στελεχών που έχουν πίσω τους μία διαδρομή, έχοντας διαγράψει την δική τους πορεία ο καθένας στον χώρο.

Το σημαντικό στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος ήταν ο φρέσκος «αέρας» που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα ο οποίος προερχόταν από τα πολλά νέα πρόσωπα που υπήρχαν.

Πρόσωπα άβγαλτα και άφθαρτα που ελπίζουν και ποντάρουν πολλά στο νέο αυτόν πολιτικό φορέα, για το καλό της χώρας και το καλό του τόπου, έχοντας την όρεξη και την διάθεση για να ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Δεν έχει σημασία τόσο αν διαψευστούν ή επιβεβαιωθούν στο μέλλον. Σημασία έχει ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου από την στιγμή που έχει νέα παιδιά στο εσωτερικό του, φέρνει μαζί του αυτόματα και την αίσθηση της ελπίδας. Αυτή που έχει πάντα μέσα της μια αλλαγή. Μια αλλαγή που αν μη τι άλλο χρειάζεται ο τόπος…