Το πρωί της Πέμπτης έφυγε το Τίμιο Ξύλο από την Πάτρα και από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα όπου είχε παραμείνει για μία περίπου εβδομάδα. 

Σε όλο αυτό το διάστημα οι πιστοί που πέρασαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν το σπάνιο αυτό θρησκευτικό κειμήλιο που φυλάσσεται στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ήταν χιλιάδες.

Τόσοι πολλοί που κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών απέφυγαν να αναφέρουν έναν αριθμό που να προσεγγίζει το ακριβές νούμερο των πιστών και των προσκυνητών που κατέφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα αυτές τις ημέρες.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι αρκετά λεωφορεία και πούλμαν από διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου ήρθαν αυτές τις μέρες στην Πάτρα για αυτόν τον σκοπό.

Σε όλες τις ημέρες δε της παραμονής του, οι ουρές που σχημάτιζαν οι πιστοί ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, τόσο που ακόμα και σε ένα ευρύχωρο ναό όπως σε αυτόν του Αγίου Ανδρέα, επικρατούσε όλες τις ώρες συνωστισμός.

Πάντως, η ανταπόκριση των πιστών απέδειξε για ακόμα μία φορά το κατά πόσο ο κόσμος έχει επιστρέψει στην εκκλησία, ενώ φάνηκε το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο θρησκευτικός τουρισμός στην προσέλευση επισκεπτών στην Πάτρα.


Πάτρα - Πλήθος πιστών προσκύνησε το Τίμιο Ξύλο στον ναό του Αγίου Ανδρέα (pics) Πάτρα - Πλήθος πιστών προσκύνησε το Τίμιο Ξύλο στον ναό του Αγίου Ανδρέα (pics) Πάτρα - Πλήθος πιστών προσκύνησε το Τίμιο Ξύλο στον ναό του Αγίου Ανδρέα (pics) Πάτρα - Πλήθος πιστών προσκύνησε το Τίμιο Ξύλο στον ναό του Αγίου Ανδρέα (pics) (Οι φωτογραφίες είναι από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, την μέρα που το Τίμιο Ξύλο αποχώρησε από την Πάτρα). 

(Οι φωτογραφίες είναι από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, την μέρα που το Τίμιο Ξύλο αποχώρησε από την Πάτρα).