Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο των «Μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης», μετά από  πρόταση του τμήματος Αγιογραφίας του Εικαστικού Εργαστηρίου, παρουσιάζει σε ειδική προβολή την Έκθεση «Τέμπλον - Άγιες µορφές, αόρατες πύλες πίστης, 20ός και 21ος αιώνας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 6.00 το απόγευμα, στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Η παρουσίαση της έκθεσης με προβολή διαφανειών, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για την Πάτρα, καθώς θα προβληθούν και έργα του αρχιτέκτονα-ναοδόμου Γεωργίου Νομικού, ο οποίος μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, υπέγραψε το 1951, τα τεχνικά σχέδια αποπεράτωσης του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου - με δευτερεύουσες μόνο τροποποιήσεις του αρχικού προκριθέντος σχεδίου του Γάλλου αρχιτέκτονα Αιμιλίου Ρομπέρ -, αλλά και σχεδίασε το μαρμάρινο τέμπλο του, ενώ οι δεσποτικές εικόνες φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Βαμπούλη, μαθητή του Φώτη Κόντογλου, ο μεγάλος ξυλόγλυπτος πολυέλαιος είναι έργο του Θεοφάνη Νομικού, η εικονογράφηση του Γιάννη Καρούσου και ο ψηφιδωτός διάκοσμος της Κάτια Κολέφα.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την Έκθεση - υπο την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας - που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισµού, την MVN Consultants και το Ίδρυµα Αικατερίνης Λασκαρίδη, που ευγενικά την υποστηρίζει.