Μπορεί η Άνω Πόλη να έχει αρκετά νεοκλασικά κτίρια που είναι ετοιμόρροπα, έχοντας παραδοθεί στην φθορά και στον χρόνο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν χάσει το αγοραστικό τους ενδιαφέρον.

Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Είναι κτίρια που μπορούν να αξιοποιηθούν από επενδυτές που ασφαλώς και θα πρέπει να έχουν μία οικονομική δυνατότητα για να τα διαμορφώσουν και να τα αξιοποιήσουν.

Γιατί αν τέτοια αρχοντικά νεοκλασικά κτίρια ανακαινιστούν είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει και η εικόνα της περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του patrasevents.gr ένα από αυτά τα κτίρια που ήταν σε κακή κατάσταση, σχεδόν ετοιμόρροπο, αγοράστηκε από έναν Γάλλο επενδυτή.

Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο, ένα κτίριο διατηρητέο που όμως είχε παραδοθεί για τα καλά στην φθορά του χρόνου. Ο Γάλλος επενδυτής ήρθε σε επαφή με το μεσιτικό γραφείο, έμαθε την τιμή του και το αγόρασε.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεργεία ξεκίνησαν εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού. Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει γνωστό τι σκοπεύει να κάνει ο επενδυτής και για ποιο λόγο το αγόρασε, όμως το σίγουρο είναι πως θα το διαμορφώσει και θα το φτιάξει.

Έτσι το σημείο αυτό της Άνω Πόλης, ένα σημείο ιδιαίτερο γιατί είναι ακριβώς απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο, θα ομορφύνει και θα «ανεβάσει» την περιοχή.