To «μαύρο» στο Mega έχει το δικό του αντίκτυπο στην Πάτρα και όχι μόνο για τα γυρίσματα των διάφορων σειρών του ιστορικού καναλιού που μέρος τους είχε γίνει και στην αχαϊκή πρωτεύουσα (να θυμίσουμε το «Λόγω Τιμής», την δημοφιλή σειρά που το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της είχε γίνει στην Πάτρα, την σειρά οι «Στάβλοι της Εριέττας Ζαίνη» με τον αλησμόνητο Νίκο Σεργιανόπουλο και τις «Πεθερές Εφτά» με την πατρινή πεθερά και τόσες ακόμα). 

Το Mega σε γενικές γραμμές είχε αγαπήσει την Πάτρα και η Πάτρα είχε αγαπήσει το Mega, με τους Πατρινούς να βλέπουν ανελλιπώς ακόμα και τώρα τις επαναλήψεις των δεκάδων τηλεοπτικών σειρών.

Όταν όμως λέμε Mega στην Πάτρα το μυαλό μας πάει σε έναν άνθρωπο. Την δημοσιογράφο Ελίζα Καλλίτση που εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια ήταν η ανταποκρίτρια του μεγάλου καναλιού, όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Η έμπειρη ρεπόρτερ, μαζί με τον τότε καμέραμαν της, τον Περικλή Αγγελόπουλο, είχε ζήσει από το Mega όλα τα μεγάλα γεγονότα που είχαν συνταράξει το πανελλήνιο. Τον σεισμό του Αιγίου, τις φωτιές της Ηλείας, το μεταναστευτικό, ενώ είχε καλύψει για λογαριασμό του μεγάλου καναλιού άπειρα ρεπορτάζ. 

Η ίδια έζησε τους τελευταίους αυτούς μήνες την αγωνία των εργαζομένων του καναλιού, όμως ακόμα και τώρα που το «μαύρο» στο Mega είναι οριστικό, τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της ελπίζουν.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις παγωμένοι, γιατί όσο κι αν κάποιοι περιμένουν να πέσει η αυλαία, εμείς ως εργαζόμενοι εξακολουθούμε να ελπίζουμε και να βλέπουμε ότι στο βάθος υπάρχει ακόμα η δυνατότητα οι μέτοχοι να σώσουν την κατάσταση και να κάνουν ό,τι πρέπει, ώστε το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί, έστω και ως θεματικό.

Έχουν περάσει λίγες ώρες από την απόφαση του ΕΣΡ που μπορεί να οδηγήσει σε ''μαύρο'', όμως δεν σου κρύβω ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού, τα δύο τελευταία χρόνια ζούμε καθημερινά μια ''ρώσικη ρουλέτα''» δήλωνε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ενώ σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε: «Το μαύρο δεν είναι χρώμα που ταιριάζει στο Μέγκα, στην ιστορία και στους εργαζομένους του..».