Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr, συνεχίζει για τη φετινή χρονιά τις προβολές της με την ταινία ’’Παίζοντας στα τυφλά’’ (Hollywood Ending) του Γούντι Άλλεν την Τετάρτη 21 Μαρτίου,ώρα 8μμ Προσέλευση 7.45μμ.

H προβολή θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης η οποία εξασφαλίζεται με κλήση στο 2615.002009 γραμματεία Κοινο_Τοπίας. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή την ταινία. Συντονίζουν Κώστας Νταλιάνης και Χριστίνα Σκούτα.

’’Παίζοντας στα τυφλά’’ (Hollywood Ending)

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γούντι Άλλεν, Φωτογραφία: Γουέντικο Φον Σάλτζεντορφ, Μοντάζ: Αλίζα Λεπσέλτερ, Μουσική: Ντέηβιντ Άρνολντ, Χώρα: ΗΠΑ (2002), Διάρκεια: 114 λεπτά, Παίζουν: Γούντι Άλλεν, Τία Λεόνι, Τρητ Γουίλιαμς, Ντέμπρα Μέσσινγκ, Μπάρνεϊ Τσενγκ, Τζορτζ Χάμι

Ο Κώστας Νταλιάνης, στο site της Κοινο_Τοπίας γράφει σχετικά: Το σενάριο έχει να κάνει με ένα υποχόνδριο σκηνοθέτη, τον Βαλ (Γούντι Άλλεν), βραβευμένο στο παρελθόν με δυο Όσκαρ, που έχει όμως ξεπέσει σε διαφημιστικά σποτ λόγω του δύσκολου και ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Ώσπου μια μέρα, του παρουσιάζεται η ευκαιρία να επανέλθει στα πράγματα, όταν η παλιά εταιρεία στην οποία εργαζόταν, η Galaxie, του προσφέρει ξανά δουλειά σε ένα πολλά υποσχόμενο φιλμ. Το πρόβλημα είναι ότι για να πάρει τη δουλειά, έχει βάλει το χεράκι της η πρώην σύζυγός του, Έλλι (Τία Λεόνι), μνηστή πια του νυν εργοδότη του, Χαλ (Τρητ Γουίλιαμς). Ο Βαλ βρίσκεται σε δίλημμα. Να δεχτεί τη δουλειά και να αναγκαστεί να δουλεύει με την πρώην σύζυγό του και αυτόν που την έκλεψε απ’ τα χέρια του, με πιθανότητα όμως να ξανακερδίσει έδαφος ως σκηνοθέτης ή να την απορρίψει και να επιστρέψει στη μιζέρια και την αβεβαιότητα των διαφημιστικών που κάθε άλλο πάρα του εξασφαλίζουν ασφάλεια για το μέλλον; Όπως λέει κι ο ίδιος, θα σκότωνε γι’ αυτή τη δουλειά αλλά αυτοί που θα σκότωνε είναι αυτοί που του την προσφέρουν… Τελικά, δέχεται την πρόταση όμως εντελώς ξαφνικά, ως αποτέλεσμα ψυχοσωματικής ασθένειας, χάνει την όρασή του. Τα πράγματα είναι τώρα πολύ δύσκολα, με την πίεση όμως του ατζέντη του Εντ (Τζορτζ Χάμιλτον) και με διάφορα τεχνάσματα, αποφασίζει να κάνει τη δουλειά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα…

Ένα σενάριο πολύ ενδιαφέρον, που δεν κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο κρατώντας την αγωνία του θεατή για το αποτέλεσμα σε υψηλά επίπεδα απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Έκτος απ’ τον Άλλεν, πολύ καλές ερμηνείες είναι αυτές της Τία Λεόνι, του Τζορτζ Χάμιλτον, καθώς και του διερμηνέα του Ιάπωνα κάμεραμαν, Μπάρνεϊ Τσενγκ. Γενικά, πρόκειται για μια άκρως ψυχαγωγική ταινία.


ΕΡΤ3 "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ" ξένη ταινία (trailer)