Μπορεί ο Elvis Presley να έχει συνδεθεί περισσότερο με τις Cadillac, τις οποίες σε πολλές περιστάσεις προσέφερε και ως δώρα, ωστόσο, μάλλον απολάμβανε εξίσου και τα πολυτελή ευρωπαϊκά τετράτροχα.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα σχεδόν 130.000 στο οδόμετρο της Mercedes-Benz 280SEL που ανήκε για περίπου μια εξαετία στον «The King» και πλέον τίθεται εκ νέου προς πώληση στο St. Louis του Missouri, με σχετικά προσιτή τιμή η οποία προσδιορίζεται σε 139.900 δολάρια.

O Elvis Presley την απέκτησε στις 21 Δεκεμβρίου 1970, πληρώνοντας 8.764 δολάρια ποσό που με τα σημερινά μέτρα αντιστοιχεί σε περίπου 54.828 δολάρια και εκτός από τον συνήθη εξοπλισμό, η 280 SEL διέθετε επίσης ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα Becker Europa αλλά και κλιματισμό.

Αρχικά επίσης το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο σκούρο κόκκινο, ωστόσο ο Elvis αποφάσισε ότι το γαλάζιο μεταλλικό χρώμα της και του ταίριαζε καλύτερα και έτσι προέκυψε η απόχρωση Alpha Crystal Blue Metallic η οποία «επιβιώνει» μέχρι σήμερα.

Επίσης, όπως μαρτυρά το “L” στα διακριτικά της, πρόκειται για την έκδοση με το μεγαλύτερο κατά 10 εκατοστά μεταξόνιο κάτι που συντείνει στην σπανιότητά της καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της Mercedes-Benz, η 280 SEL είχε διατεθεί σε μόλις 8.350 μονάδες έναντι 91.051 μονάδων της 280 SE.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία ενός inline six κινητήρα βενζίνης 2,8 λίτρων με μηχανικό σύστημα ψεκασμού και απόδοση 160 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε άριστη κατάσταση καθώς μετά τον θάνατο του Elvis Presley, τον Αύγουστο 1977, έγινε έκθεμα σε μουσείο του Tennessee αφιερωμένο σε εκείνον όπου και παρέμεινε έως το 2016.

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο που ανήκε στη συλλογή του Elvis Presley με μουσειακή θητεία συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την σχέση της με το Βασιλιά του Rock’n Roll.