O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ενίσχυση των δράσεων πολιτισμού στις Δημοτικές Τοπικές Ενότητες, προχωρά στη δημιουργία μονάδων πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων στόχος των μονάδων αυτών είναι η συστηματική εκπαίδευση των μαθητών και η καλλιέργεια του Ελληνικού Τραγουδιού σε αυτούς.

Τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας, θα παρουσιαστούν την προσεχή Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στο lobbi του ACHAIA BEACH HOTEL ( Μήλου 44, Καστελόκαμπος), όπου η τάξη πιάνου που λειτουργεί ήδη στη δημοτική ενότητα του Ρίου, θα πραγματοποιήσει την πρώτη μαθητική συναυλία με τίτλο «Τραμ του Ελληνικού Τραγουδιού».

Οι μαθητές της τάξης υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Αδαμόπουλου θα παίξουν Ελληνικά τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Δ. Σαββόπουλου, Λ. Μαχαιρίτσα, γραμμένα για σόλο πιάνο και για πιάνο - 4 χέρια (2 πιανίστες στο πιάνο).

Αυτό το ανοιξιάτικο πρωϊνό της προσεχούς Κυριακής, θα ακουστούν  τραγούδια που έχουν γράψει τη  «δική τους ιστορία» στο Ελληνικό τραγούδι και στις καρδιές μας. Τα τραγούδια αυτά γραμμένα σε μια νέα εκδοχή για πιάνο  παρουσιάζονται από μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες στην ερμηνεία της μουσικής.

Να σημειωθεί πως το «Τραμ του Ελληνικού Τραγουδιού» που δημιουργείται στον Δήμο μας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, αφορά μελλοντικά στη διάρθρωση και λειτουργία σχολών, Φωνητικής-Τραγουδιού, Οργανικής και Θεωρητικών -  πιάνου, μπουζουκιού, κιθάρας, ακορντεόν και Σχήματος Μαθητικού Οργανικού Συνόλου από τα παραπάνω όργανα.