Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο με την οποία ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα  για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εργασιών του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Πάτρα, που διοργανώθηκε από την Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας στις 7 και 8 Μαρτίου 2018.

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω έναν – έναν  όλους τους συνεργάτες μας, Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη, οδηγούς και συνοδούς των επισκεπτών μας, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους. Ήταν οι πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας, με επαγγελματισμό και όπως αρμόζει στις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας. Ευχαριστώ πολύ!», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Στους εκπροσώπους  των παράκτιων Περιφερειών της Μεσογείου,  δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν την Περιφέρεια. Γνώρισαν από κοντά τουριστικά μέρη, περπάτησαν την πόλη, γεύτηκαν παραδοσιακά  εδέσματα και τοπικούς οίνους. Στο δωμάτιό του ξενοδοχείου τους περίμεναν  Πατρινό  λουκούμι με γεύση  από το παραδοσιακό ηδύποτο, τεντούρα,  μαζί με επιστολή καλωσορίσματος και τουριστικό υλικό που τους έδινε πληροφορίες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πέρα από το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν  τον τόπο μας, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φεύγοντας  εξέφρασαν την πρόθεση να επιστρέψουν ως επισκέπτες, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξένησε  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών, καθώς και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

“Η συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά όργανα αναδεικνύει την Δυτική Ελλάδα, μας κάνει γνωστούς στο εξωτερικό και βοηθά στο να γίνεται η περιοχή μας τουριστικός προορισμός.”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:  “Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, γιατί αποδίδει“.

Στην Πάτρα η γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για τη φιλοξενία μιας ακόμη ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Πάτρα. Ειδικότερα, το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα φιλοξενήσει τη γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, της οποίας πρόεδρος είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.