Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση περιμένουν στην Μαιζώνος για να βάλει μπροστά το έργο του δημοτικού αποτεφρωτηρίου που έχει «παγώσει» εδώ και αρκετούς μήνες. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ήθελε να προχωρήσει η δημοτική αρχή, όμως αυτό «κόλλησε» στην γραφειοκρατία των κρατικών μηχανισμών.

Για να προχωρήσει η κατασκευή του δημοτικού αποτεφρωτηρίου που είναι να υλοποιηθεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, χρειάζεται η Αποκεντρωμένη να εγκρίνει την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, κάτι που μέχρι ώρας δεν έχει γίνει.

Εφόσον όμως εγκρίνει η Αποκεντρωμένη την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, τότε αυτόματα ανάβει και το «πράσινο» φως για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου.

Σε ότι αφορά πάντως την χρηματοδότηση του έργου για να προχωρήσει η μελέτη και η κατασκευή του, ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει σε επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση θυμίζουμε ότι θέλει να προχωρήσει η κατασκευή αποτεφρωτηρίων σε διάφορες πόλεις και η Πάτρα αν τελικά προλάβει ίσως να γίνει και η πρώτη πόλη που θα το υλοποιήσει.

Ο δήμος έτσι θα ζητήσει να χρηματοδοτηθεί από το κράτος το όλο έργο, δίνοντας του όμως την δυνατότητα να πάρει και ένα μέρος των προσδοκώμενων εσόδων. Σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην αναζήτηση άλλων πόρων.

Στην έσχατη η λύση θα αναζητηθεί μέσα από πόρους του δήμου και το ταμείο του, σε περίπτωση που αυτοί υπάρχουν, με την δημοτική αρχή να ζητάει πρώτα την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να δοθούν τα χρήματα από το δημοτικό ταμείο.

Πάντως, γεγονός είναι ότι το θέμα έχει «παγώσει», ενώ θυμίζουμε ότι υπήρχαν και αρκετές αντιδράσεις από κατοίκους του Βιοτεχνικού Πάρκου, αλλά και από την Εκκλησία.