Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου στην Αχαΐα, έγινε εξ αποστάσεως, από την Αθήνα και αφορά την περιοχή των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο σφυρί βγήκαν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών ένα διώροφο ξενοδοχείο στα Καλάβρυτα τεσσάρων αστέρων και ένα ακόμα οικόπεδο με οίκημα στο κέντρο της ιστορικής πόλης.

Τα δύο αυτά ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τον περασμένο Οκτώβρη συμβολαιογραφικό γραφείο της Κεφαλλονιάς, το οποίο έχει πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών.

Το θέμα αυτό φανερώνει το όλο πλαίσιο της διεξαγωγής των πλειστηριασμών έχει πλήρως απελευθερωθεί ηλεκτρονικά και ότι το μέτωπο των πολιτών της Πάτρας για να μπορέσει να αντιδράσει θα πρέπει να είναι σε άμεση επικοινωνία με τα αντίστοιχα μέτωπα των περιοχών των ακινήτων που είναι να βγουν στο σφυρί.

Μόνο έτσι θα υπάρξουν οι ανάλογες παρεμβάσεις προς τους συμβολαιογράφους που προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από εδώ και στο εξής οι συμβολαιογράφοι των Πατρών και της Δυτικής Ελλάδας παύουν την πολύμηνη αποχή τους.

Βλέπετε σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Πατρών και Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει τις περιοχές Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης και Λευκάδας, πήρε την απόφαση να διακόψει την αποχή του.

Και αυτό γιατί η αποχή του δεν θα είχε νόημα από την στιγμή που δεν θα ήταν αιτία για να παύσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που πλέον, σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, έχουν απελευθερωθεί πλήρως.