Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη. Ο ηθοποιός έφυγε το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν κλείσει τα 61 του χρόνια, έπειτα από μάχη που έδινε τον τελευταίο χρόνο.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του μιλούν για τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο θέλησε να διαχειριστεί το πρόβλημα της υγείας του, αλλά και πόσο θα λείψει σε όλους η γλυκύτητα του ως άνθρωπος, αλλά και το ξεχωριστό του χιούμορ.

Πέμυ Ζούνη:

«Ο Χρήστος ήταν μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου. Με τέτοια ευγένεια ψυχής και τόση περηφάνια, αξιοπρέπεια, που είναι σπάνιο είδος. Ήμαστε πάρα πολύ κοντινοί φίλοι. Από τη στιγμή που το μάθαμε εδώ και λίγο καιρό, ήταν μεγάλο χτύπημα. Ήμαστε κοντά πολλά χρόνια, από το ’92. Και έχει σταθεί στις σπουδαιότερες στιγμές κοντά μου. Είναι μεγάλη στεναχώρια. Και αισθάνεσαι ας πούμε, ότι τόσο ζωντανός άνθρωπος, τόσο λαμπερός, τόσο ευγενικός, είναι κρίμα, είναι αδικία. Ήταν ξαφνικό και ήταν μη αναστρέψιμο. Δεν ήθελε ο ίδιος να το περιγράφει. Ήταν σπίτι μέχρι τελευταία στιγμή. Απλώς χθες παρουσίασε μια επιπλοκή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ώρες. Ήταν σπίτι με φίλους αγαπημένους, του στάθηκαν πολλοί άνθρωποι κοντά. Στο κεφάλι είχε το πρόβλημα. Είχε κυκλοφορήσει εδώ και κάτι λίγους μήνες το νέο, είχε αναστατώσει όλους μας και τέλος πάντων ήταν σύντομη η διαδρομή πολύ.»

Σπύρος Μπιμπίλας:

«Δυστυχώς, ο Χρήστος αθόρυβα, εδώ κι ένα χρόνο, πέρασε πάρα πολύ άσχημα, ταλαιπωρήθηκε τρομερά από έναν καρκίνο που τον βασάνισε πολύ φρικτά. Όμως, επειδή ήταν τρομερά αξιοπρεπής, δεν ήθελε αυτό να γίνει και πολύ γνωστό. Δεν το ήξερα παρά μόνο οι πολλοί κοντινοί του φίλοι και το διαφυλάξαμε. Χθες το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε πολλοί άνθρωποι, γιατί ήταν κάτι που το περιμέναμε μεν, αλλά δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, γιατί ο Χρήστος ήταν ένας πολύτιμος φίλος και χάσαμε έναν άνρθωπο που τον αγαπούσαμε πολύ. Έδινε κουράγιο σους άλλους για να διαχειριστούν αυτό που βλέπαμε. Ήταν εξαιρετικά  αξιοπρεπής άνθρωπος, προοδευτικός, ανοιχτόμυαλος, με τέτοιο χιούμορ, που σπάνια ο συναντάς σε άνθρωπο.»

Μπέσυ Μάλφα:

«Έχω πάθει το σοκ της ζωής μου αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά λυπάμαι. Είναι μεγάλη απώλεια για το Θέατρο, για τους συναδέλφους. Ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ, πηγαίο. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Σπουδαίος ηθοποιός, σπουδαίος συνάδελφος, ειδικά στα καμαρίνια δε, ήταν το κάτι άλλο, το χιούμορ του ήταν μοναδικό. Και βέβαια, πάνω στη σκηνή, από τους πιο γενναιόδωρους ηθοποιούς που έχω συναντήσει. Ήταν ο ορισμός του gentleman για μένα…»

Δείτε ακόμα στο βίντεο από την εκπομπή Tatiana Live όσα λένε ο Κώστας Κόκλας και η Τζένη Διαγούπη:


Χρήστος Σιμαρδάνης: Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του για την απώλεια