Έρχονται σημαδιακές μέρες για τον αθλητισμό των ΑμεΑ και τον Παραολυμπιακό χώρο, ενώ το ευχάριστο για την Πάτρα είναι ότι η πόλη μας θα έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Στην Ολλανδία στις 30 Μαρτίου με 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Cuijk μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν όχι μόνο τα σπορ, αλλά και γενικότερα την κίνηση και τον χορό των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο αθλητισμός, άλλωστε, είναι ταυτόσημος με την κίνηση και η κίνηση συμβαδίζει με τον χορό. Στην Ολλανδία, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί το Wheelchair Dance Sport και εκεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα έχει συμμετοχή η Ελλάδα με δικό της αθλητή - χορευτή.

Ο άνθρωπος που θα πάρει μέρος και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση που αναδεικνύει δεκάδες μηνύματα για την χαρά της ζωής, της μουσικής και της κίνησης, θα είναι ο Πατρινός, Ανδρέας Στρατουδάκης.

Ο Ανδρέας Στρατουδάκης θα είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα πάρει μέρος και θα διαγωνιστεί μαζί με άλλα 300 ζευγάρια που θα προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου.


Ο χορός του Ανδρέα Στρατουδάκη στο All Star Game


Ο Πατρινός αθλητής που έχει διακριθεί σε διάφορα αθλήματα και τους τελευταίους μήνες έχει ασχοληθεί με τον χορό θα χορέψει freestyle με την παρτενέρ του Εύη Χαμπλά (από τη σχολή Keepdancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου).

Η συμμετοχή ενός Έλληνα αθλητή σε μία διοργάνωση που έχει μεγάλη ιστορία πίσω της δεν είναι ένα γεγονός που περνάει στο «ντούκου». Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει γίνει ολόκληρη αναφορά στην Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή για το ότι η Ελλάδα θα στείλει επιτέλους έναν αθλητή σε αυτή την διοργάνωση.

Ο Ανδρέας Στρατουδάκης εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζεται μαζί με την παρτενέρ του πυρετωδώς για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό αυτόν που αποτελεί ταυτόχρονα παγκόσμιο πρωτάθλημα και κύπελλο για τον χορό με καροτσάκι.

Ο ίδιος θα προσπαθήσει να φέρει μία διάκριση στην Ελλάδα, όμως ακόμα και η συμμετοχή του είναι ένα ξεχωριστό και τιμητικό γεγονός για την Πάτρα.