Μπορεί το ιδρυτικό συνέδριο για το Κίνημα Αλλαγής να πραγματοποιείται σε λίγες μέρες στην Αθήνα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στην Πάτρα και στην Αχαΐα, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις και οι συσχετισμοί που αφορούν τον νέο φορέα.

Οι διαβουλεύσεις λοιπόν αυτές έχουν ξεκινήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, υπάρχει λίστα ονομάτων σχετικά με τους υποψηφίους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Λίστα με στάνταρ ονόματα, αλλά και άλλους που δεν θεωρούνται τόσο σίγουροι. Οι συσχετισμοί και οι συνδυασμοί, άλλωστε, που υπάρχουν στον νέο φορέα είναι δεδομένοι και δύσκολα αλλάζουν, ακόμα κι αν οι εκλογές αργήσουν να γίνουν.

Στους στάνταρ υποψηφίους υπάρχουν και ορισμένες εκπλήξεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, δεν θα κατέβει στην Αχαΐα.

Στο νέο φορέα τον ετοιμάζουν για αλλού, ανεβάζοντάς τον επίπεδο. Στην Αχαΐα όμως θα κατέβει, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώην Αχαιός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παίρνοντας έτσι αυτόματα την θέση του φαβορί για την μια έδρα που εκλέγει (σύμφωνα με τις τελευταίες αρχαιρεσίες) το ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι για την δεύτερη έδρα

Όμως σκοπός του νέου φορέα δεν είναι η μία έδρα στην Αχαΐα.

Στόχος των στελεχών είναι σε έναν νομό που ήταν κάποτε το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ αφενός να βγάλουν και δεύτερο βουλευτή και αφετέρου να συσπειρώσουν και πάλι την παράταξη, κάτι που θεωρώντας ως αναμενόμενη την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στην Αχαΐα, πιστεύουν ότι είναι αρκετά πιθανό.

Έτσι, στην λίστα των «στάνταρ» υποψηφίων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι τα ονόματα του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου (εφόσον παραιτηθεί πρώτα από την θέση του), του πρώην υπουργού, Κώστα Σπηλιόπουλου, του πρώην βουλευτή και πρώην δημάρχου Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλου και του πρώην νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Εκτός αυτών δεδομένη θεωρείται από τους ίδιους κύκλους η υποψηφιότητα του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου που είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν υπέγραψε το μνημόνιο, του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Αγγελόπουλου και της πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Σε ετοιμότητα όλοι με λίγα λόγια. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν ξέρουμε καν πότε θα γίνουν οι εκλογές.