«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια».

Αυτή η φράση μέσα από το βιβλίο του «Μικρού Πρίγκιπα» εμπερικλείει το νόημα του 2ου reunion που πραγματοποιούν οι απόφοιτοι του Πολυκλαδικού Λυκείου Πατρών της τάξης του 1984-1985.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, το reunion θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Tam Toom, στο Ρίο της Πάτρας, στον ίδιο χώρο δηλαδή που είχε γίνει και η πρώτη συνάντησή τους, η οποία ήταν άκρως επιτυχημένη.

Με τα μάτια λοιπόν της καρδιάς τους, οι απόφοιτοι του Πολυκλαδικού πραγματοποιούν την δεύτερη συνάντησή τους, με σκοπό να περάσουν καλά και να ξυπνήσουν αναμνήσεις, νοσταλγώντας τα σχολικά τους χρόνια που μπορεί να έφυγαν, όμως παραμένουν μέσα τους χαραγμένα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γενιά αυτή, ήταν η πρώτη τάξη του Πολυκλαδικού Λυκείου, ενός νέου σχολείου που είχε δημιουργηθεί τότε και από αυτό έμελλε να βγουν ορισμένοι από τους πιο γνωστούς Πατρινούς που ο καθένας στον τομέα του κάνει την δική του καριέρα.

Ήταν ένα σχολείο που κυριάρχησε στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Πάτρας για αρκετές γενιές και σίγουρα έχει γράψει την δική του ιστορία.


Πολυκλαδικό Λύκειο Πάτρας - Reunion 2018

Στο κείμενο της σχετικής πρόσκλησης για το 2o reunion μάλιστα αναφέρονται τα εξής από τους δύο ανθρώπους που έχουν πάρει την πρωτοβουλία και έχουν αναλάβει την όλη διοργάνωση, την Γιάννα Μαυρογιάννη και τον Σπύρο Παπασαραντόπουλο.

«Η δύναμη των αναμνήσεων των μαθητικών μας χρόνων είναι αυτή που κίνησε την ανάγκη μας να ξαναβρεθούμε την πρώτη φορά (14-1-2017). Πολλοί από εμάς απόφοιτοι ενός υπέροχου Γυμνασίου (9ο Βλατερού) με δεμένες παρέες, πήγαμε σε ένα Νέο Λύκειο που πρωτοσύστατε εκείνη την χρονιά 1984 -1985 ΕΠΛ Πατρών.

300 Μαθητές και 46 πρωτοπόροι καθηγητές συναντηθήκαμε από 4 διαφορετικά Γυμνάσια της πόλης στην 1η Λυκείου του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου.  Δημιουργήσαμε σχέσεις, παρέες, φιλίες που τελικά στο πέρασμα των 33 χρόνων κράτησαν σαν να μην πέρασε μια μέρα γιατί …«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια». Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε την δεύτερη φορά».