Για τον σολομό

250 γρ. σολομός (χωρισμένο σε δύο φιλέτα των 125 γρ.)
2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
2 κ.σ. άσπρο σουσάμι (ελαφρώς καβουρδισμένο)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη σαλάτα

1 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
1 φλ. βρασμένα φασολάκια
1 φλ. μάνγκο (κομμένο σε κυβάκια)
1 φλ. αγγουράκι (κομμένο σε κυβάκια)
½ αβοκάντο (κομμένο σε κυβάκια)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κάρδαμο(προαιρετικά)

Για την ginger vinaigrette

1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, περίπου 5 εκ., καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μέλι
¼ φλ. ξύδι ρυζιού
3 κ.σ. σπορέλαιο
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το λευκό και το μαύρο σουσάμι.

Αλατίζουμε τα φιλέτα σολομού και στη συνέχεια τα βάζουμε με την πλευρά του ψαχνού (όχι της πέτσας) πάνω στο σουσάμι.

Πιέζουμε καλά, ώστε να κολλήσει καλά στην επιφάνεια.

Ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε τα φιλέτα με την κρούστα από κάτω, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε.

Αφήνουμε για ακόμη 2-3 και μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε πιάτο.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το κάρδαμο, τα φασολάκια, το αγγουράκι, το μάνγκο, τον κόλιανδρο και τέλος τον σολομό.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την vinaigrette και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατίζουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Πηγή: limeandlife.com