Υλικά που θα χρειαστούμε

6 λωρίδες μπέικον

230 γρ. λευκά μανιτάρια

500 γρ. κιμά κοτόπουλου

1 ιταλικό λουκάνικο (έχουμε αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη)

½ κ.γλ. αλάτι

¼ κ.γλ. πιπέρι

½  κ.γλ. τσίλι σε σκόνη(προαιρετικά)

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στον τρίφτη

¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

3 φρέσκα φύλλα βασιλικό (ψιλοκομμένα)

½ φλ. τριμμένη φρυγανιά

 

Για την Bourbon Barbeque Sauce

½ φλ. νερό

1 φλ. barbeque sauce

3 κ.σ. Bourbon

1 κ.σ. μέλι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε στο μπλέντερ το μπέικον, το λουκάνικο και τα μανιτάρια, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια, τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και την τριμμένη φρυγανιά.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια .

Τα ακουμπάμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για τη sauce

Σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, την barbeque sauce, το Bourbon και το μέλι.

Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά -να δέσει ελαφρώς η σάλτσα- και στη συνέχεια βάζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου.

Ρίχνουμε πάνω τους λίγες κουταλιές από τη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Μόλις η σάλτσα αποκτήσει μια πιο πυκνή υφή, κατεβάζουμε από την εστία, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή: limeandlife.com