Το χρονικό περιθώριο του αυτοφώρου παρήλθε και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ όπως και τα άτομα της προσωπικής του φρουράς παραμένουν άφαντοι.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έφερε περίστροφο, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, ουσιαστικά «τινάζοντας στον αέρα» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι φρουροί του αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Την ίδια ώρα προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Πλέον θα υπάρξει κάποια στιγμή τακτική δικάσιμος για το θέμα, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης δεν κινδυνεύει με σύλληψη.

Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και για μετά το Πάσχα, ανάλογα με την πορεία των εκδικάσεων. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της Super League τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, έτσι ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας από τα ελληνικά γήπεδα. Οι επαφές του Βασιλειάδη θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται να έχει επικοινωνία και με τις FIFA και UEFΑ, για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το πρωί, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ΑΝΤ1 για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα. «Φέτος είχαμε ένα πρωτάθλημα που είχε μπει σε διαφορετικές βάσεις, με κανονισμούς από τη FIFA και την UEFA, αποκομμένο στο μέτρο του δυνατού (όχι όσο θα θέλαμε) το σύστημα διαιτησίας από την ομοσπονδία και από τα συστηματάκια εξουσίας που διαμόρφωναν αυτό που συνηθίζαμε να λέμε "παράγκα"», είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης για τον Σαββίδη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίστηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευνοήσει τον ΠΑΟΚ και ούτε έχει παρέμβει στη δικαιοσύνη υπέρ του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε γιατί ο κ.Σαββίδης μπήκε στο γήπεδο με το πιστόλι και διερωτήθηκε τι φταίνε οι υπόλοιπες ομάδες και ιδιαίτερα οι μικρές που θα πληγούν οικονομικά από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο κύριος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Σαββίδη ιδιαίτερα ευνοημένο από την Κυβέρνηση αλλά και προσωπικό φίλο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Ο κ.Γεωργιάδης σημείωσε μάλιστα ότι ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εισβολή του, έβγαλε το μπουφάν του επιδεικτικά για να δείξει το περίστροφο καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί έχει ισχυρές πλάτες στο Μαξίμου, όπου είχε πάει πέντε φορές.

Τι γράφει το φύλλο αγώνος, τι θα γίνει με τις ποινές

Περισσότερες ασάφειες παρά διευκρινίσεις έχει το φύλλο αγώνος που συμπλήρωσε ο διαιτητής Γιώγος Κομίνης για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Και έχει σημασία, καθώς και το φύλλο αγώνος αναμένεται να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις τιμωρίες με τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Καταρχήν ο διαιτητής δεν αναφέρει πουθενά με την υπαιτιότητα ποιας ομάδας διακόπηκε ο αγώνας, καθώς απλά αναγράφει τα γεγονότα. Αναφέρει την εισβολή Σαββίδη, αλλά και τη δήλωση των παραγόντων της ΑΕΚ πως η ομάδα είναι τρομοκρατημένη.

Σε ό,τι αφορά το γκολ ο διαιτητής Κομίνης αναφέρει στο φ.α. ότι αρχικά ακύρωσε το γκολ και μετά από συζήτηση με τον βοηθό θα το κατακύρωνε τελικά, αλλά πριν προλάβει να δείξει σέντρα έγινε η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Σχετικά με τους διαλόγους εντός αγωνιστικού χώρου έγραψε πως ο Λούμπος Μίχελ του είπε: «you are finished today», αλλά δεν έχει καμία αναφορά στα περί «νεκρών», όπως υποστήριζε η πλευρά της ΑΕΚ.
Τέλος δεν αναφέρει πουθενά ότι ο ίδιος είδε τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου» να οπλοφορεί, αλλά έχει σημειώσει τα όσα του έχουν πει οι άνθρωποι της ΑΕΚ για το όπλο, ωστόσο έγραψε πως ο Ιβάν Σαββίδης απώθησε βίαια τον Βασίλη Δημητριάδη.

Αναμένονται οι κλήσεις

Πάντως έως αύριο αναμένονται οι κλήσεις σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής, με τη θέση του ΠΑΟΚ να είναι δυσχερέστατη, καθώς κινδυνεύει να χάσει το ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα, για τη συμπεριφορά των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ. Υπενθυμίζεται πως για εκφοβισμό αξιωματούχου προβλέπεται από τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και ποινή υποβιβασμού.