O καταξιωμένος πανελληνίως Μο Ανδρέας Πυλαρινός θα παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στη μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής της Ορχήστρας Πνευστών «Πατρεύς», με τίτλο «Από την ουβερτούρα έως το μιούζικαλ» που θα δοθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου (ώρα 20:30) στο Συνεδριακό Κέντρο - Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Σωκράτης».

Μάλιστα ο κ. Πυλαρυνός θα διευθύνει και κάποια μέρη της συναυλίας, διαδεχόμενος στο πόντιουμ τον Μο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, ο οποίος και έχει την γενική  καλλιτεχνική ευθύνη της πολυαναμενόμενης βραδιάς.

Η Γιούλη Ασημακοπούλου θα έχει την ερμηνευτική ευθύνη των τραγουδιών, με τη συνδρομή της Μαίρης Μαλλή, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Η συναυλία «Από την ουβερτούρα έως το μιούζικαλ», είναι ένα πρόγραμμα που όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, διατρέχει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και ξεκινάει από εισαγωγικά τμήματα που προηγούνται της σκηνικής δράσης σε μία όπερα ή σε ένα ορατόριο και κορυφώνεται με την μουσική μέθεξη γνωστών μιούζικαλ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η συγκεκριμένη συναυλία, θα αποτελέσει μία ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθεί το τεράστιο ρεπερτόριο της ορχήστρας, το οποίο όπως έχει διαφανεί από τις έως σήμερα εμφανίσεις της, εκτείνεται από την κλασική μουσική έως ιδιαίτερα μοντέρνα είδη μουσικής όπως: swing, disco, jazz, latin, rock, pop, musical, κινηματογραφική μουσική και μπαλάντες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η «Ορχήστρα Πνευστών ΠΑΤΡΕΥΣ Κοιν.Σ.Επ.» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016, έπειτα από τον διακαή πόθο των μελών της για περισσότερη μουσική δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Οι 35 μουσικοί της ορχήστρας επιλέχτηκαν έπειτα από την διαδικασία ακροάσεων της οποίας την εποπτεία είχαν καταξιωμένοι μουσικοί της Κ.Ο.Α. (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών).

Στόχος της ορχήστρας είναι να αναδείξει το λαμπερό ηχόχρωμα των πνευστών οργάνων υπό την συνοδεία κλασικών κρουστών. Επίσης, να διοργανώσει μουσικά σεμινάρια και να συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ πανελλαδικά. Η Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς, έχει παρουσιάσει πλήθος συναυλιών, αποσπώντας πάντα άριστες κριτικές σχετικά με την ερμηνεία των μουσικών έργων που αποδίδει.

Κατά το σύντομο διάστημα λειτουργίας της, έχει συνεργαστεί με την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, συμμετέχοντας στην Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού (2017), με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, συμμετέχοντας  στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Συλλόγου, έχει πραγματοποιήσει δύο συναυλίες στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών, ενώ έχει διοργανώσει και Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον διακεκριμένο Αρχιμουσικό, Ανδρέα Πυλαρινό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας έχουν οι κύριοι Χατζηγιάννης Ευρυσθένης και Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε θερμά για τη πολύτιμη συνδρομή του, το Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου , για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 10 € και η προπώλησή τους συνεχίζεται στο βιβλιοπωλείο «Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32τηλ. 2610/223.688