Α) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 μέλη των εθελοντικών Ομάδων της Κίνησης 'ΠΡΟΤΑΣΗ', ΣΤΕΚΙ και ΔΙΟΔΟΣΣΣ, επισκέφτηκαν την ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ". Το εξαιρετικής αισθητικής κτίριο είναι το υλοποιημένο όραμα του ομογενούς επιχειρηματία Αθανασίου Στεφανόπουλου, ο οποίος αγόρασε το υπό κατάρρευση κτίριο για να δημιουργήσει τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά».

Η θερμή υποδοχή και η πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο ΣΠΙΤΙ του ΠΟΙΗΤΗ έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δεμαρτίνο Σπ. και Μπακρώζη Ν.

Οι δύο φορείς έχουν συνεργαστεί ξανά με επιτυχία και αυτό είναι ελπιδοφόρο για νέες συνεργασίες στο μέλλον.

Β) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ 4-6 ετών «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΓΟΝΙΟΥ»

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ" το τρίτο εργαστήριο παιδιών 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους με θέμα "Αυτοεκτίμηση - Εγώ... Θέλω... Μπορώ... Υπάρχω".

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν ν' αντιληφθούν γονείς και παιδιά τη σημασία της αυτοεκτίμησης καθώς και ποιες είναι οι συμπεριφορές - στάσεις που βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση ενός ανθρώπου. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε περιελάμβανε παιχνίδια, προβολή βίντεο, ζωγραφική και συζήτηση που έδωσαν αφορμή στους γονείς και τα παιδιά να γνωριστούν λίγο περισσότερο, να έρθουν λίγο πιο κοντά, να δημιουργήσουν όμορφες κοινές εμπειρίες αλλά και να αποφορτιστούν, να χαρούν και να προβληματιστούν. Σε ένα ευχάριστο και χαλαρό κλίμα γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί.

Τα εργαστήρια αυτά είναι άλλη μια δράση του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ (ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι) που υλοποιεί ο φορέας και αφορά σε καθημερινές παιδαγωγικές ομάδες παιδιών 4-17 ετών.

Το επόμενο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.