Με την Τουρκία να έχει πλέον αποθρασυνθεί και με την προκλητικότητα της να έχει υπερβεί εδώ και καιρό τα εσκαμμένα, διακατεχόμενη από ένα έντονο φοβικό σύνδρομο, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδίδεται σε μια τακτική συστηματικού κατευνασμού της Άγκυρας, που οδηγεί ωστόσο με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερες καταστάσεις.

Αναπόδραστη συνέπεια και το χείριστο αποτέλεσμα όλων, είναι οι παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα να διαδέχονται η μία την άλλη, με απροσδιόριστες προεκτάσεις.

Για τους εθνομηδενιστές που κυβερνούν τη χώρα, φαίνεται ότι αρκούν οι διαπιστώσεις περί κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ δεν είναι μείζον θέμα ότι Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι των Τούρκων!

Για το λόγο αυτό, δεν θέλουν να οικοδομήσουν ένα εθνικό μέτωπο συναίνεσης έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Κρίνουν ότι αυτό δεν χρειάζεται, τη στιγμή που η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν έχει προηγούμενο!

Όπως δεν επιθυμούν και την πραγματική εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από την άρνηση τους να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες (και) υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας.

Το μόνο που επιθυμούν είναι να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται, έστω μερική, απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Καθώς είναι «λίγοι», ανίκανοι και εθνικά επικίνδυνοι, θα πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, πριν η χώρα βιώσει κάποια ανείπωτη εθνική καταστροφή.