Οριστική πρέπει να θεωρείται η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr η κυβέρνηση και το υπουργείο υποδομών μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάτρας και τις πιέσεις που άσκησε η δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει να προσανατολίζεται στην υπογειοποίηση της γραμμής του σύγχρονου τρένου.

Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κατά την διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα. Το θέμα όμως είναι πλέον από που θα ξεκινά η υπογειοποίηση αυτή.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος για την υπογειοποίηση του τρένου λίγο πριν από την οδό Καννελοπούλου που θα σταματά στον περιοχή του Αγίου Διονυσίου, εκεί δηλαδή που θα βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός της Πάτρας.

Ωστόσο, οι κάτοικοι και ο δήμος έχουν ζητήσει πλήρη υπογειοποίηση από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, για να μην κοπούν οι συνοικίες τους στα δύο.

Από την πλευρά του το υπουργείο επιφυλάσσεται να απαντήσει μέχρι τον Αύγουστο του 2018, τονίζοντας ότι θα εκπονηθεί νέα μελέτη που θα δείξει αν η υπογειοποίηση αυτή είναι δυνατόν να γίνει.

Η μελέτη πάντως για το κομμάτι Κανελλοπούλου - Άγιος Διονύσιος θα περιλαμβάνει διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή, ενώ το έργο θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, με την χρηματοδότηση του να είναι εξασφαλισμένη μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εκπονηθεί και άλλη μελέτη για την υπογειοποίηση του τρένου στο κομμάτι που απομένει, δηλαδή από τον Άγιο Διονύσιο, μέχρι την Παπαφλέσσα στον υπάρχοντα σταθμό του Αγίου Ανδρέα.

Μαζί με τις μελέτες αυτές θα εκπονηθούν και εκείνες οι μελέτες που αφορούν την σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το νέο λιμάνι της Πάτρας μέσω της Πειραϊκής Πατραϊκής όπου και εκεί θα υπάρχει σταθμός.