Μπορεί η Πάτρα να θεωρείται η πρωτεύουσα του καρναβαλιού της Ελλάδος, όμως αυτό που ονειρεύονταν εδώ και αρκετά χρόνια οι καρναβαλιστές, δεν θα το δουν εδώ, αλλά στο Ρέθυμνο.

Τι ονειρεύονταν; Ένα καρναβάλι, με παρελάσεις, γκρουπ και όλα τα σχετικά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Δεν θα ήταν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την Πάτρα εν μέσω της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου;

Στο Ρέθυμνο, πάντως, που αποφάσισαν να το κάνουν στις 3 Ιουνίου, αναμένεται να γίνει ο χαμός και να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους που έτσι και αλλιώς κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι την όμορφη Κρήτη.

Πρόκειται για το Καλοκαιρινό Καρναβάλι της Ελλάδας, έτσι όπως τουλάχιστον το ονόμασαν οι διοργανωτές του, θέλοντας να του δώσουν ένα πανελλήνιο βεληνεκές και κύρος, το οποίο θα γίνει στην κλειστή παραλιακή του Ρεθύμνου, κοντά στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Κρήτης.

Η αλήθεια είναι ότι το Summer Carnival στο Ρέθυμνο, έχει ορισμένα χρόνια ζωής, έγινε τα προηγούμενα καλοκαίρια και είχε απόλυτη επιτυχία. Έτσι όλα δείχνουν ότι πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό για την πόλη της Κρήτης. 


Η όλη εκδήλωση θα κρατήσει και φέτος μία μέρα όμως θα περιλαμβάνει διάφορα events και παράλληλες δράσεις, όπως Mascot parade, Piniata show, Bubbles show, face painting και εντυπωσιακά show με καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Εννοείται ότι όλοι θα πρέπει να είναι καρναβαλικά ντυμένοι, ενώ θα συμμετάσχουν καρναβαλικά γκρουπ, σύλλογοι, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, αλλά και όσοι τουρίστες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να πάρουν ενεργά μέρος.

Σκοπός είναι όπως αναφέρουν οι διοργανωτές να μετατραπεί η παραλιακή του Ρεθύμνου σε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών -από Ελλάδα και εξωτερικό- και να γίνει η πόλη τους το επίκεντρο του Summer Carnival.

Κατά τα άλλα στην Πάτρα είναι που έχουμε όλο τον χρόνο καρναβάλι…


Summer Carnival in Rethymno 3 JUNE trailer


Summer Carnival Rethymno 3 6 2016


summer carnival 2016| Πρώτο καλοκαιρινό καρναβάλι! Διοργάνωση Valia Jean Antonio