Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο των ΑΤΕΙ Πάτρας, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των Μαθητών που διακρίνονται στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς της ΕΜΕ.

Φέτος η βράβευση ήταν αλλιώτικη από άλλες χρονιές, καθώς συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Παράρτημα Αχαΐας της ΕΜΕ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα το 2018 έχει κηρυχτεί, από την Ελληνική πολιτεία, έτος των Μαθηματικών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οποίος συνεχάρη τους μαθητές που σε δύσκολους καιρούς δίνουν με επιτυχία τη δική τους μάχη στο χώρο της γνώσης, προτρέποντας να συνεχίσουν ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες για τη Χώρα που τους έχει μεγάλη ανάγκη, σήμερα, όσο λίγες φορές στο παρελθόν.

Στη συνέχεια συνεχάρη τους Μαθητές ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ευτύχης Παπαδοπετράκης αφ. Πανεπιστημιακός. Για την ανακήρυξη του 2018 ως έτος των μαθηματικών επεσήμανε την αντίφαση, καθότι το 2017, τα Μαθηματικά υποβαθμίστηκαν από την ίδια την Πολιτεία αφού καταργήθηκαν ως εξεταζόμενα Μαθήματα από δύο κρίσιμους κλάδους: τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τις Ιατρικές Σχολές. Δύο κλάδους που η καλλιέργεια της θετικής Σκέψης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα.

Τόνισε ότι φέτος τα παιδιά της Αχαΐας πήγαν πολύ καλά: 101, από τα 300 που συμμετείχαν, πέρασαν τη πρώτη φάση, το «Θαλή», 19 τη Δεύτερη, τον «Ευκλείδη», και δύο τον «Αρχιμήδη», ευχόμενος στα δύο αυτά παιδιά να εκπροσωπήσουν την Αχαΐα και στην Ολυμπιακή Ομάδα.

Ευχαρίστησε, τέλος, την ομάδα των συναδέλφων του Παραρτήματος που εθελοντικά, με ανιδιοτέλεια και με μεγάλο μεράκι, σήκωσαν το βάρος της προετοιμασίας των παιδιών γι’ αυτούς τους διαγωνισμούς. Η ομάδα αυτή που σήκωσε το βάρος αποτελείται από συνταξιούχους , από εν ενεργεία συναδέλφους, αλλά και από μεταπτυχιακούς φοιτητές,.

Την Εκδήλωση χαιρέτησε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Αφράτης και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σπύρος Παπαδάκης.

Η κεντρική ομιλία με θέμα «Η ανθρώπινη λογική, χθες, σήμερα, αύριο», έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργο Δάσιο.


Επιτυχόντες Θαλή


Επιτυχόντες Ευκλείδη