Ένα αγοράκι 11 χρονών δεν πηγαίνει σχολείο για ποιο λόγο νομίζετε; Γιατί δεν έχει παπούτσια να φορέσει.

Το συμβάν ισχύει και δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Το αγοράκι, έχοντας δύο άνεργους γονείς, έχει σταματήσει να πηγαίνει σχολείο αφού δεν έχει παπούτσια να φορέσει και οι δικοί του δεν έχουν την δυνατότητα να του αγοράσουν ένα ζευγάρι.

Η καταγγελία αυτή που προκαλεί ασφαλώς θλίψη και δείχνει τα προβλήματα που υπάρχουν στις μέρες μας στην κοινωνία της Πάτρας, έφτασε στους ανθρώπους του Φωτεινού Αστεριού από μια δασκάλα.

Πρόκειται για την δασκάλα που έκανε μάθημα στο 11χρονο αυτό αγόρι. Η κυρία αυτή κατήγγειλε το συμβάν στους ανθρώπους του Φωτεινού Αστεριού, σε μια προσπάθεια της να βοηθήσει στο να λυθεί το θέμα και να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο του, φορώντας ένα ζευγάρι παπούτσια.

Η καταγγελία αυτή που θυμίζει κάτι από την δεκαετία του 40 και την περίοδο της κατοχής έγινε στην Πάτρα εν έτη 2018, την εποχή της πληροφορικής, της τεχνολογίας και του μνημονίου.

Σε μία εποχή που ακόμα και τα αυτονόητα έχουν γίνει δύσκολα για πολλές οικογένειες. Δυστυχώς. Πόσο ακόμα τέτοια συμβάντα μπορεί να κρύβει το κάθε νοικοκυριό και η κάθε οικογένεια; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Πάντως, τα περιστατικά και οι καταγγελίες που φτάνουν κάθε φορά στον σύλλογο του Φωτεινού Αστεριού είναι πολλά. Και δείχνουν ότι η τοπική κοινωνία της Πάτρας φτάνει στα όρια της…

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το 11χρονο αγόρι στο να πάρει παπούτσια και να επιστρέψει πίσω στο σχολείο του ας επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 6981044800-2611122497.