Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Π.Ε.Α.Κ Πατρών θα πραγματοποιήσει τον πρώτο Παμπελοποννησιακό διαγωνισμό μαγειρικής βάζοντας τις βάσεις και λειτουργώντας ως Πρόδρομος ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας της Ευρώπης.

«Το μεσογειακό συμπόσιο» αναμένεται να το παρουσιάσουν το φθινόπωρο στην Πάτρα. Θα πραγματοποιηθεί στο εθνικό κολυμβητήριο Πάτρας ΠΕΠΑΝΟΣ 15-16 Μαρτίου, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της πελοποννησιακής κουζίνας και του επαγγελματία μάγειρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικότερα γεγονότα ανάδειξης ενός από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα του 21ου αιώνα. Στοχεύει να εκπαιδεύσει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαγείρων και να δημιουργήσει όλες τις προδιαγραφές ώστε να χαρακτηριστεί η Πελοπόννησος γαστρονομικός προορισμός.

Έχοντας λοιπόν, συμμάχους τους τοπικούς παραγωγούς της επισιτηστικές επιχειρήσεις και όλους τους φορείς θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Παμπελοποννησιακός διαγωνισμός μαγειρικής. Έγραφες συμμετοχής για το διαγωνισμό θα πραγματοποιούνται στο γραφείο της Λέσχης, Κανακάρη 155 – 157 και ώρες 18:00-21:00.