«Πολιτικά στηρίγματα» είχαν οι δύο ναζιστικές οργανώσεις “Combat 18 Hellas” και «Αυτόνομοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές»! Επιπλέον φέρεται να είχαν επαφή με μια μυστηριώδη «παραστρατιωτική» οργάνωση με το όνομα «νέο ΜΑΒΗ» που παραπέμπει στο «Μέτωπο Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου» που εμφανίσθηκε την περίοδο 1991-1994 και φαίνεται ότι έκανε «επιχειρήσεις» στην νότιο Αλβανία. Ακόμη μέλη των φασιστικών οργανώσεων φέρεται να είχαν σχέσεις με μέλη της «Χρυσής Αυγής», των οποίων όμως αποκαλύπτονται μόνο τα ψευδώνυμα…

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την δικογραφία που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -και την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα»- ύστερα από τις συλλήψεις 11 ακροδεξιών, μελών των δύο προαναφερόμενων οργανώσεων, για περίπου 30 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, σε γραφεία κομμάτων κλπ. Από την δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ότι κεντρικό-καθοδηγητικό ρόλο είχε ένας 35χρονος από τα Ιωάννινα που εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος» και ο οποίος είχε κύριο συνεργάτη του έναν 32χρονο δικηγόρο Πειραιά που είχε ενταχθεί σε πολιτικούς σχηματισμούς του δεξιού ή ακροδεξιού χώρου. Οι εντολές για επιθέσεις στην Αθήνα δίνονταν από την πόλη της Ηπείρου!

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «τα μέλη των ακροδεξιών ομάδων αυτοπαρουσιάζονται σαν «ριζοσπάστες εθνικιστές οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ένα χαοτικό μέτωπο ανατροπής και ριζοσπαστικού αγώνα, από τα σπάργανα του οποίου γεννήθηκαν οι οργανώσεις Combat18, οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική Ολική Αντίσταση, Inferno NS από την Ναύπακτο, Αυτόνομοι Πειραιά. Ανένταχτοι εθνικιστές της Πάτρας, Μαχητικοί Πυρήνες δράσης της οργάνωσής τους σε όλη την Ελλάδα, Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, Εθνικιστικός Πυρήνας «Ιχώρ» , Σύντροφοι και Συντρόφισσες από την Ξάνθη, Καβαλιώτες Εθνικιστές, ανένταχτοι σύντροφοι από την Κύπρο και το νέο ΜΑΒΗ. Ακόμη δηλώνουν ότι επιχειρούν σαν στρατιωτικό σώμα όλο το 24ωρο και με αντικειμενικό σκοπό την ζύμωση αγωνιστών με το ιδεώδες του ριζοσπαστικού εθνικισμού και εθνικοσοσιαλισμού στο πεδίο της μάχης». Ακόμη ανέφεραν ότι ο ιδανικός χρόνος δράσης είναι δύο έως τέσσερις τα ξημερώματα και οι πυρήνες αποτελούνται τυπικά από δύο έως πέντε μέλη».


Σύμφωνα με την δικογραφία στον 32χρονο συλληφθέντα δικηγόρο «είχαν αναθέσει τον ρόλο προώθησης των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησής του σε πολιτικούς φορείς, ύστερα από συγκεκριμένες εντολές. Ακόμη του ζητούσαν να παράσχει νομική βοήθεια σε μέλη της οργάνωσης, να δώσει συνεντεύξεις και να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα».

Ωστόσο σε υποκλαπείσα συνομιλία που φέρεται να έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2018 μεταξύ του δικηγόρου κι ενός άλλου μέλους της οργάνωσης αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «έχουν έναν άνθρωπο που τους στηρίζει πολιτικά». Χωρίς ωστόσο αυτός να κατονομάζεται.

Επιπλέον από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκύπτουν αναφορές μελών της οργάνωσης ότι σχεδιάζουν να κτυπούν μαζί με την «Χρυσή Αυγή». Τέλος πολλές συζητήσεις –κυρίως μέσω Facebook- αναλώνονται στα βίντεο με τις επιθέσεις των ναζιστικών ομάδων. Μάλιστα υπάρχει αναφορά ότι στέλνουν αυτό το οπτικό υλικό στο εξωτερικό, για να αναρτηθεί από site εκτός Ελλάδας ώστε να μην γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους, μέσω αναζήτησης ηλεκτρονικών ιχνών.

Πηγή: tovima.gr


Δείτε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα ευρήματα