Για τις δύσκολες ώρες που περνούν την τελευταία εβδομάδα, μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του γιου της, μίλησε ο μητέρα ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο. 

Η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να γυρίσει το παιδί της στο σπίτι του. 

«Παρακαλώ να επιστρέψει το παιδί μου στο σπίτι», είπε, προσθέτοντας πως η αγωνία που ζει όλη η οικογένεια είναι μεγάλη και πως «έχουμε πίστη στο θεό και την πολιτεία ότι θα έχουμε αίσια έκβαση». «Προσευχόμαστε», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Αισθάνομαι περήφανη αλλά δεν παύω να έχω τον πόνο μου που είναι ανείπωτος».

Πατέρας στρατιωτικού: Με διακατέχει μεγάλη περηφάνεια 

Χθες, ο πατέρας του στρατιωτικού Κούκλατζη, επίσης στον ΣΚΑΪ, δήλωνε υπερήφανος για τον γιο του. «Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια γιατί ο γιος μου είναι κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας. Τον θεωρώ ήρωα και επειδή το αίσθημα του πατριωτισμού σε εμάς εδώ είναι πολύ αυξημένο, με οδηγεί να αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για το παιδί μου. Οπλίζομαι με υπομονή, με διακατέχει περηφάνια». 

Για όγδοη μέρα στις τουρκικές φυλακές οι Κούκλατζης-Μητρετώδης

Εν τω μεταξύ, για όγδοη ημέρα παραμένουν στις φυλακές οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, με την ημερομηνία της επιστροφής τους να παραμένει άγνωστη. 

Νομικές πηγές μιλώντας χθες στο iefimerida.gr ανέφεραν ότι η διάρκεια του... καψωνιού των Τούρκων στους δυο Ελληνες στρατιωτικούς μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 30 ημέρες, καθώς η Τουρκία μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης που δεν έχει αρθεί ακόμη -από την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Ανησυχία στην κυβέρνηση

Εντωμεταξύ, κατά πληροφορίες του iefimerida στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία για το θέμα και αυτό που απεύχονται είναι το ενδεχόμενο η επιστροφή τους να τραβήξει σε βάθος χρόνου. Οι πιο αισιόδοξες φωνές, πάντως, στέκονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι βασικός σύμμαχος της Τουρκίας στην Ευρώπη και ότι δεν την συμφέρει να τραβήξει περαιτέρω το σκοινί. Ωστόσο, όπως παραδέχονται «για μας αυτό είναι μια διαρκής ενόχληση».

Αστειότητες τα περί ανταλλαγής με τους «8»

Δικαστικές πηγές πάντως, κάνουν λόγο για αστειότητες όταν ακούνε τα περί ανταλλαγής στρατιωτών, δηλαδή έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών (σ.σ η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στο ΣτΕ) με αντάλλαγμα την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

Το τρίτο αίτημα της Τουρκίας,ωστόσο, για έκδοση των 8 έχει φθάσει στο Εφετείο της Αθήνας, και αναμένεται να προσδιοριστεί η συζήτηση του στο συμβούλιο Εφετών. Οι πληροφορίες θέλουν τους δικαστές να εξετάζουν το αίτημα συνολικά και για τους 8 εκζητούμενους, και να μην «σπάσει» σε τρία συμβούλια, όπως έγινε την τελευταία φορά, ώστε να υπάρχει ενιαία κρίση για όλους.