Το "Είσαι το Ταίρι Μου" είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 2001–2002, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Το σενάριο της σειράς έγραψε ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

Το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων της σειράς συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής, ενώ ο Πασχάλης έκανε τη στιχογραφία και την ερμηνεία του.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου του 2001 και ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου του 2002, έπειτα από έναν κύκλο 30 επεισοδίων, σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα σε τοπικό επίπεδο, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να την βλέπουμε και αυτό γιατί ένας από τους πρωταγωνιστές είχε καταγωγή από την Αχαΐα.


Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Ανδρεόπουλο (Παππούς) ο οποίος έχει μείνει στην μνήμη του τηλεοπτικού κοινού για τις ξεκαρδιστικές ατάκες του!

Ο αγαπημένος ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, έχοντας «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ εκτός από ηθοποιός ήταν και συγγραφέας.

Γεννήθηκε το 1923, στον Πλάτανο Αιγιαλείας και στην Κατοχή συνελήφθη πρώτα από τους Ιταλούς (από τους οποίους δραπέτευσε) και στην συνέχεια από τους Γερμανούς και την Ασφάλεια οπότε και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ, της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, με τη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και πολλά ΔΗΠΕΘΕ, παίζοντας και πρωταγωνιστώντας σε όλα τα είδη θεάτρου.

Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης, το 1959 ενέπνευσε και ίδρυσε την Δωδέκατη Αυλαία απ' όπου εμφανίστηκαν νέα ταλέντα του καλλιτεχνικού χώρου και το 1964 συνέβαλλε στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών όπου παρουσιάστηκε η Ειρήνη του Αριστοφάνη.


Μετά την πρώτη ταινία του, «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες» (1956) ο Βασίλης Ανδρεόπουλος εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Μεταξύ άλλων τις: «Μίνι φούστα και καράτε», «Θου -Βου φαλακρός πράκτωρ Επιχείρησις Γης Μαδιάμ», «Εκείνο το καλοκαίρι» και «Ζητείται τίμιος». Τελευταία ταινία του το «Αγάπη στα 16» (2004).

Ως συγγραφέας έγραψε για το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πολλά θεατρικά του έργα παίχτηκαν από την Δωδέκατη Αυλαία, το Εθνικό Θέατρο και θιάσους του ελευθέρου θεάτρου: «Κομιστής ειδήσεων», «Ε, νοικοκυραίοι», «Κρεατομηχανή», «Η κληρονομιά», «Ως εδώ σύντροφοι», «Άγρια παιχνίδια» και «Ζορμπάς -διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη».