Αποφασισμένοι είναι οι νηπιαγωγοί και οι εκπαιδευτικοί να διατηρήσουν τις δύο υποχρεωτικές χρονιές στην προσχολική εκπαίδευση και να αντιπαρατεθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στην ημερίδα που έγινε για την προσχολική εκπαίδευση, από τα 104 νηπιαγωγεία που λειτουργούν συνολικά στην Πάτρα (φιλοξενούν όλα μαζί γύρω στα 3.000 παιδιά), τα 28 είναι μισθωμένα σε ακατάλληλους χώρους. 

Σε χώρους που αντί να οδηγούν σε προαύλια για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά, οδηγούν σε μπαλκόνια ή στέγαστρα που περιτριγυρίζονται από πολυκατοικίες και τσιμέντο.

Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του ότι η προσχολική εκπαίδευση στην Πάτρα έχει ανάγκη από ενίσχυση, γεγονός που επισήμανε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Κώστας Πελετίδης όπου χαιρέτησε την ημερίδα.

Ο δήμαρχος της Πάτρας αναφέρθηκε στα 700 παιδιά που έχουν «κοπεί» από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες λαϊκές, με χαμηλά εισοδήματα.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά μένουν αναγκαστικά στο σπίτι τους αφού οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να τα πάνε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση τους.

Ο Δήμος, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια της ημερίδας θα προχωρήσει στην μετατροπή του κτιρίου της οδού Μανιακίου σε δημοτικό παιδικό σταθμό, σε ένα έργο 500.000 ευρώ.

Εξάλλου, ο Δήμος σκοπεύει να κτίσει δύο νέους παιδικούς σταθμούς σε οικόπεδα που του ανήκουν, στην Αγυιά και στο Νότιο διαμέρισμα της Πάτρας, σε ένα έργο συνολικής αξίας 2.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, για να λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πρέπει, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο δήμαρχος, να γίνει η πρόσληψη 54 ατόμων ως μόνιμου προσωπικού και η μονιμοποίηση των 136 ατόμων που αυτή τη στιγμή εργάζονται ως συμβασιούχοι.