Δεν το χωράει, και δεν το δικαιολογεί  κανένας υγιής  ανθρώπινος νους  το μαχαίρωμα ενός παιδιού 14χρονου από το Αφγανιστάν στο νέο λιμάνι της Πάτρας κατά διάρκεια συμπλοκής με το λιμενικό.

Τέτοιες μέθοδοι και πρακτικές ζέχνουν ρατσισμό και χρυσαυγιτισμό  και είναι καταδικαστέες   χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς συμψηφισμούς εικόνας  περί τουρισμού κ.λ.π.

Ελπίζω η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός ναυτιλίας να φωτίσει την υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Ελπίζω να ξυπνήσει.. και να παρέμβει η δικαιοσύνη.

Δεν ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ζουν και αναπνέουν στο κόκκινο, με μόνη ελπίδα να βρουν ασφάλεια και καλύτερη ζωή, μακριά από το μακελειό ή την πείνα των χωρών από όπου προέρχονται. Κι αυτή η ελπίδα διαφυγής γίνεται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από τα ματωμένα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών.

Αυτή η ελπίδα  διαφυγής ούτε  εμποδίζεται με φράχτες, ούτε φυλακίζεται, ούτε καταστέλλεται βίαια,  έχει ανάγκη να στηριχτεί στην αλληλεγγύη μας, στον ανθρωπισμό μας και στη δημοκρατία μας ως κοινωνία.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας ως πολιτεία και ως κοινωνία.